Αύξηση τζίρου και κερδών για την «Πλαστικά Θράκης»

Αύξηση τζίρου και κερδών για την «Πλαστικά Θράκης»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών παρουσίασε η εταιρεία «Πλαστικά Θράκης» το α΄ τρίμηνο του 2018. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 78,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Παράλληλα ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 7,8 εκατ. ευρώ αυξημένα οριακά (+0,2%) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρήσης. Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 2,25 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 4,7%.

Παράλληλα η εταιρεία εμφάνισε σημαντική αύξηση του καθαρού δανεισμού, ο οποίος ανήλθε σε 70,3 εκατ. ευρώ, έναντι 57,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2017. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε καθοριστικά τόσο η αύξηση του δανεισμού της επιχείρησης, όσο και η μείωση των ταμειακών διαθεσίμων. Η εταιρεία αύξησε κυρίως τον μακροπρόθεσμο δανεισμό, ενώ μείωσε τα ταμειακά διαθέσιμα σε 23 εκατ. ευρώ, έναντι 30 εκατ. ευρώ που ήταν στις 31/12/2017.

Εξετάζοντας κατά κλάδο δραστηριότητας, η «Πλαστικά Θράκης» είχε θετικά αποτελέσματα στα τεχνικά υφάσματα, όπου η εταιρεία πέτυχε αύξηση εσόδων 1,4% σε σχέση με τα αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 φτάνοντας τα 60,9 εκατ. ευρώ και αύξηση κερδών EBITDA (+3,0%) φτάνοντας τα 5,0 εκατ. ευρώ. Ο κλάδος της συσκευασίας σημείωσε ανάπτυξη εσόδων κατά 9,1% φτάνοντας τα 21,1 εκατ. ευρώ, αλλά παρουσίασε κάμψη κερδών EBITDA κατά 11,7% αγγίζοντας τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει επενδύσεις 43,5 εκατ. ευρώ στη διετία 2017-18, εκ των οποίων τα 13,7 εκατ. ευρώ αφορούν την Ελλάδα και τα υπόλοιπα, περίπου 30 εκατ. ευρώ, τις θυγατρικές της επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Η εταιρεία διαθέτει μονάδες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική και ΝΑ Ευρώπη. Μόνον το 17% της παραγωγής διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά. Μάλιστα, στον τομέα των τεχνικών υφασμάτων η εγχώρια αγορά απορροφά μόλις το 3% της συνολικής παραγωγής και το υπόλοιπο 97% διατίθεται σε Ευρώπη και Αμερική. Επίσης, η εγχώρια αγορά απορροφά το 55% της παραγωγής υλικών συσκευασίας, ενώ το υπόλοιπο της παραγωγής διατίθεται στη ΝΑ Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή