Αλμα τίτλου οι Ουόριορς με Ντουράντ

Αλμα τίτλου οι Ουόριορς με Ντουράντ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόβα στέψης και της επανάληψης της κατάκτησης του περυσινού τίτλου τους στο ΝΒΑ που θα είναι και ο τρίτος στα 4 τελευταία χρόνια, δημιουργώντας νέα δυναστεία στο αμερικανικό πρωτάθλημα, έκαναν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στον τρίτο τελικό των πλέι οφ και συνέχισαν αήττητοι, απέναντι στους Καβαλίερς, τους οποίους νίκησαν 110-102 στο Κλίβελαντ.

Οι «πολεμιστές», που είχαν επικρατήσει και στον περυσινό τρίτο τελικό που είχε γίνει στην έδρα των Καβαλίερς, χρειάζονται μια νίκη στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια (αν εξαντληθεί η σειρά και έχοντας τον τελευταίο τελικό στο Γκόλντεν Στέιτ) για να διατηρήσουν τα πρωτεία τους. Στον αντίποδα, οι Καβαλίερς του «βασιλιά» ΛεΜπρόν Τζέιμς έχουν περιορισμένες πιθανότητες για την ολική ανατροπή και ο άμεσος στόχος τους θα είναι να μείνουν χωρίς νίκη κόντρα στους Ουόριορς στον τέταρτο τελικό, που θα γίνει πάλι στο Κλίβελαντ και ενώπιον των φιλάθλων τους να αποφύγουν το sweep.

Οι Ουόριορς ήταν… αλύγιστοι και στον τρίτο τελικό και επιβεβαίωσαν ξανά ότι διαθέτουν περισσότερους σταρ, είναι πιο ταλαντούχοι και περισσότερο πεισμωμένοι για να «σφραγίσουν» την ανωτερότητά τους με το νέο δαχτυλίδι του πρωταθλητή που έχει αρχίσει να χαράζεται για τα ονόματα των παικτών του τεχνικού Στιβ Κερ. Ισως, το μοναδικό δίλημμα των Ουόριορς να είναι αν πρέπει να γιορτάσουν τον νέο τίτλο στον πέμπτο τελικό που θα διεξαχθεί και πάλι στην έδρα τους, μαζί με τους φιλάθλους τους, ή να γράψουν ιστορία με την αήττητη κατάκτηση.

Ο Κέβιν Ντουράντ… υπέγραψε την τρίτη συνεχόμενη νίκη των Ουόριορς, παίρνοντας τη σκυτάλη των εξαιρετικών εμφανίσεων από τον συμπαίκτη του Στεφ Κάρι στους δύο πρώτους τελικούς.

Ο φόργουορντ των Ουόριορς δεν ήταν απλώς ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, αλλά ήταν συγκλονιστικός και έθεσε υποψηφιότητα για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών. Εκανε ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ, με 43 πόντους (9/14 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 7/7 βολές), 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ, ένα κλέψιμο και αμέτρητες σπουδαίες άμυνες στον ΛεΜπρον, ο οποίος έγραψε το δέκατο triple-double της καριέρας του (33 πόντοι, 12/22 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 6/7 βολές, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 4 λάθη σε 46:52), αλλά, στην τελευταία περίοδο, πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες με περιφερειακά σουτ που ήταν άστοχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή