Σε νέους κλάδους επενδύει η «Νιτσιάκος»

Σε νέους κλάδους επενδύει η «Νιτσιάκος»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής, είσοδο σε νέες κατηγορίες προϊόντων, αλλά και επέκταση των ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων περιλαμβάνουν τα σχέδια της «Νιτσιάκος» για την επόμενη τριετία, με την εταιρεία να προγραμματίζει επενδύσεις συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, γνωστή κυρίως από τη δραστηριότητά της στην κατηγορία του κοτόπουλου, σχεδιάζει την είσοδό της στην κατηγορία του μοσχαρίσιου κρέατος, έχοντας αγοράσει φάρμες, δημιουργώντας σφαγεία και ξεκινώντας από το προσεχές φθινόπωρο την κατασκευή εγκαταστάσεων για την επεξεργασία και την τυποποίηση, με στόχο τα πρώτα προϊόντα να τοποθετηθούν στην αγορά εντός του 2019. Τα προϊόντα θα είναι υψηλής προστιθέμενης αξίας από επιλεγμένες φυλές και θα διατίθενται μόνο στην εγχώρια αγορά. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στα Ιωάννινα για τα κοτόπουλα, αφού η υφιστάμενη εξαντλεί τα περιθώρια δυναμικότητάς της, καθώς και μία γραμμή παραγωγής στην Αρτα για τα προψημένα-προμαγειρεμένα προϊόντα. Επιπλέον, η «Νιτσιάκος» προχωρά στην επέκταση του υφιστάμενου πτηνοσφαγείου-τυποποιητηρίου στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, σε επέκταση του εκκολαπτηρίου, καθώς και στη δημιουργία νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων.

Την άνοιξη του 2017, εξάλλου, η «Νιτσιάκος» απέκτησε απέναντι από το λιμάνι της Χαλκίδας έκταση 135 στρεμμάτων με 35.000 τ.μ. καλυμμένη έκταση (πρόκειται για τις παλιές εγκαταστάσεις της «Κεράνης»), με σκοπό την πιο ενεργή δραστηριοποίηση στη αγορά των πρώτων υλών ζωοτροφών της Νοτίου Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει σημαντική δραστηριότητα στον κλάδο των ζωοτροφών, οι οποίες συνεισφέρουν σε ποσοστό 40% στον συνολικό κύκλο εργασιών της, ενώ ξεκίνησε τις πρώτες εξαγωγές στην Ιταλία.

Αν και δεν έχουν ακόμη ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, η εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά λιανικής πώλησης αλεύρων. Σήμερα, η «Νιτσιάκος» παράγει και διαθέτει άλευρα στη βιομηχανία, τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία.

Στις προθέσεις της «Νιτσιάκος» περιλαμβάνεται επίσης η απόκτηση ξενοδοχείου στην Αθήνα, με την εταιρεία να πραγματοποιεί σε αυτή τη φάση σε έρευνα αγοράς. Σημειώνεται ότι ο όμιλος διαθέτει ήδη δύο ξενοδοχεία, το γνωστό Hotel du Lac στα Ιωάννινα και το Marilena Premium Hotel στην Κέρκυρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή