Παγκόσμιες πρωτιές για «Ελ. Βενιζέλος», Aegean

Παγκόσμιες πρωτιές για «Ελ. Βενιζέλος», Aegean

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δεύτερη θέση στη λίστα με τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο τοποθετεί φέτος το «Ελευθέριος Βενιζέλος» η εταιρεία αποζημίωσης πτήσεων AirHelp, ενώ η Aegean Airlines κατατάσσεται στην έβδομη θέση της λίστας με τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο· αποσπά μάλιστα το υψηλότερο ποσοστό σε ό,τι αφορά την ακρίβεια των δρομολογίων της.

Σύμφωνα με το Score 2018 της AirHelp, η Qatar Airways καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τη Lufthansa και την Etihad Airways. Το AirHelp Score αξιολόγησε τα δεδομένα που αφορούν την ποιότητα των υπηρεσιών, τις επιδόσεις κατά την άφιξη, την επεξεργασία των αιτήσεων αποζημίωσης και την ανάλυση των εντυπώσεων των καταναλωτών σε online μέσα.

Η βελτίωση των επιδόσεων σε πραγματικό χρόνο και η γρήγορη επεξεργασία των αιτήσεων αποζημίωσης επέτρεψαν στην Qatar Airways να ξεπεράσει τη Singapore Airlines, η οποία έπεσε στην 4η θέση, μεταξύ 72 αεροπορικών εταιρειών για το 2018. Την πέμπτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα καταλαμβάνει η South African Airways. Μεταξύ των κορυφαίων (ανάλογα με τον όγκο των επιβατών) αεροπορικών εταιρειών που διατηρούν βάση στην Ελλάδα, βρίσκεται πρώτη η Aegean Airlines, δεύτερη η Ryanair και τρίτη η easyJet.

Οι πέντε αεροπορικές εταιρείες που εμφανίζουν παγκοσμίως τις χαμηλότερες επιδόσεις, σύμφωνα με τα κριτήρια της μελέτης, είναι οι αεροπορικές εταιρείες Air Mauritius, easyJet, Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines και WOW Air.

Πάντως, σύμφωνα με το Score της Airhelp, οι αξιολογήσεις αερολιμένων δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Φέτος σημειώθηκε επίσης μετατόπιση στις αξιολογήσεις των αερολιμένων. Οι πελάτες διατύπωσαν τις καλύτερες εντυπώσεις για το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad του Κατάρ, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και το Διεθνές Αεροδρόμιο Τόκιο Χανέντα, τα οποία κατατάχθηκαν στην τριάδα της κορυφής, ενώ το αεροδρόμιο του Stansted του Λονδίνου και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ βρέθηκαν στις επόμενες θέσεις.

Νέα εφαρμογή

Μια νέα εφαρμογή, εργαλείο στην προστασία των δικαιωμάτων των ταξιδιωτών στην Ελλάδα, δημιούργησε η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ. Πρόκειται για το «Traveler Rights GR», μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που παρουσιάζει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συναλλαγές οι οποίες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, αγορές, κ.λπ.).

Η εφαρμογή πληροφορεί για το σύνολο των δικαιωμάτων του ταξιδιώτη, χωρισμένη σε ενότητες (αεροπορικά ταξίδια, ακτοπλοϊκά ταξίδια, μετακίνηση με ταξί, διαμονή σε ξενοδοχεία κ.ά.). Επίσης περιλαμβάνει τηλεφωνικό κατάλογο με όλες τις τουριστικές υπηρεσίες (αεροδρόμια, λιμάνια, τουριστική αστυνομία, πρεσβείες κ.ά.). Η λειτουργία αυτή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να καλεί απευθείας από το κινητό του μέσω του app, να προωθεί μηνύματα έκτακτης ανάγκης, να υποβάλλει άμεσα το ερώτημα ή την καταγγελία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή