Από την Gongbao η μοναδική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική

Από την Gongbao η μοναδική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία τελικώς προσφορά που προήλθε από την κινεζική εταιρεία Gongbao υπήρξε για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η Fosun, που φερόταν ως ο βασικός διεκδικητής δεν προσήλθε στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού και δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η προσφορά της Gongbao είναι πάνω από τα 650 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά ανατροπή στη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, κυρίως γιατί ο κινεζικός όμιλος Fosun φερόταν ως ο επικρατέστερος επενδυτής. Από την πλευρά της Εθνικής τράπεζας δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση για το θέμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη παρότι συνιστά σοβαρή ανατροπή στα δεδομένα, δεν ακυρώνει τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία θα συνεχίσει κανονικά.

Να σημειωθεί ότι ενώ η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών έληξε χθες το απόγευμα, από την πλευρά της Εθνικής τράπεζας δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε για τον αριθμό των προσφορών ούτε φυσικά για το προσφερόμενο τίμημα.

Πηγές από την πλευρά της Fosun αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας «κανένα σχόλιο», αλλά είναι σαφές ότι η υπαναχώρηση από τη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, συνιστά σοβαρή ανατροπή στα σχέδια του κινεζικού ομίλου για την ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή