Αντονι Μπουρντέν: Ο απόλυτος σταρ της κουζίνας που γύρισε όλο τον κόσμο

Αντονι Μπουρντέν: Ο απόλυτος σταρ της κουζίνας που γύρισε όλο τον κόσμο

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός βρέθηκε ο διάσημος Αμερικανός σεφ και βραβευμένος παρουσιαστής της πολύ γνωστής εκπομπής του CNN «Parts Unknown», Αντονι Μπουρντέν. Οπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ, η αιτία θανάτου του ήταν «απαγχονισμός».

Το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μπουρντέν απεβίωσε σήμερα το πρωί σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία.

«Ενημερωθήκαμε για τον θάνατο διά απαγχονισμού του Αμερικανού σεφ σήμερα το πρωί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάισερσμπεργκ, το Le Chambard» δήλωσε ο εισαγγελέας του Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ροκινί ντι Φαγιέλ, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό «το στάδιο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπήρξε παρέμβαση ενός άλλου προσώπου».

Αντονι Μπουρντέν: Ο απόλυτος σταρ της κουζίνας που γύρισε όλο τον κόσμο-1

Η ανακοίνωση του CNN

«Με μεγάλη μας λύπης επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου Aντονι Μπουρντέν», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το CNN.

«Η μεγάλη αγάπη του για την περιπέτεια, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και το ποτό και οι αξιοσημείωτες ιστορίες του από τον κόσμο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Το ταλέντο του δεν έπαψε ποτέ να μας μαγεύει και θα μας λείψει πάρα πολύ. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας στρέφονται στην κόρη του και την οικογένειά του αυτή την τρομερά δύσκολη στιγμή», σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο.

 

Ποιος ήταν ο Αντονι Μπουρντέν

Συγγραφέας βιβλίων γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ο Μπουρντέν έγινε ευρύτερα γνωστός το 2000, με την έκδοση του βιβλίου του, «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly, a behind-the-scenes expose on the world of haute cuisine». Το βιβλίο αποτελεί μία διεισδυτική ματιά στον κόσμο των εστιατορίων και του τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των κουζινών τους, με τον Μπουρντέν να περιγράφει τις επαγγελματικές εμπειρίες του και να δίνει τη δική του οπτική για τον χώρο της εστίασης. Επίσης, εξιστορεί τις πιο «σκοτεινές» πλευρές της πορείας του και κυρίως τη σχέση του με τα ναρκωτικά, όπως την κοκαΐνη, την ηρωίνη και το LSD.

Oσον αφορά την τηλεοπτική εκπομπή του, ο Αμερικανός αστέρας είχε δηλώσει στην Wall Street Journal τον Μάρτιο, ότι για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταξίδευε περισσότερες από 250 μέρες τον χρόνο.

Αντονι Μπουρντέν: Ο απόλυτος σταρ της κουζίνας που γύρισε όλο τον κόσμο-2

Η τηλεοπτική πορεία του ξεκίνησε το 2002 με την εκπομπή «Α Cook's Tour», στο τηλεοπτικό δίκτυο Food Network. Tρία χρόνια αργότερα, μεταπήδησε στο Travel Channel, όπου η εκπομπή του, Anthony Bourdain: No Reservations, κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία Emmy.

Το «Anthony Bourdain: Parts Unknown», το οποίο διανύει την 11η σεζόν του, πραγματοποίησε την τηλεοπτική πρεμιέρα του το 2013, στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN.

Ως συγγραφέας δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 1993 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Μεξικό. Συγκεκριμένα, ένας πρώην συγκάτοικος του από το πανεπιστημιακά χρόνια του προσέφερε ένα δωρεάν ταξίδι στο νησί Κοσουμέλ του Μεξικό, υπό τον όρο να γράψει ένα βιβλίο μετά την επιστροφή του. Λιγότερο από έξι μήνες μετά το ταξίδι, ο Μπουρντέν έγραψε το πρώτο του βιβλίο, μία σατιρική αστυνομική νουβέλα με τον τίτλο «Bone in the Throat».

Αναφερόμενος στην παράλληλη καριέρα του ως συγγραφέας, ο Μπουρντέν είχε δηλώσει στους New York Times το 1997, πως οι μάγειρες που εργάζονται μαζί του βλέπουν τη συγγραφική του καριέρα «με καχυποψία». «Δεν είναι κάτι απτό. Υπάρχει κάτι λίγο σκιώδες σχετικά με αυτό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η αγάπη για τη Νάξο

Ο διάσημος σεφ επισκέφθηκε τη Νάξο τον Σεπτέμβριο του 2015. Ηθελε να γνωρίσει την ελληνική κουλτούρα, να μάθει πράγματα για το νησί, για τα φαγητά και φυσικά να ρωτήσει για την οικονομική κρίση.

«Να ξεκινήσει χαλαρά άλλη μία χρονιά στην τηλεόραση, διατηρώντας το μαύρισμα από τις καλοκαιρινές διακοπές». Αυτή ήταν η φράση που είχε πει όταν επέλεξε τη Νάξο για να γυρίσει το πρώτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου του «Parts Unknown».

Κατά την επιστροφή του στην Αμερική, έγραψε ότι στόχος του ήταν να μάθει τα πάντα για τη Νάξο και για τους κατοίκους της. Και το έκανε, γνωρίζοντας τους ντόπιους και φυσικά, δοκιμάζοντας όλα τα προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή