Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στους Φούρνους

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στους Φούρνους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερπτήσεις ακόμα και πάνω από κατοικημένα νησιά και συγκεκριμένα τους Φούρνους, έκαναν χθες τουρκικά μαχητικά, στο πλαίσιο του μπαράζ παραβιάσεων που πραγματοποίησαν το μεσημέρι στο Ανατολικό Αιγαίο. Συνολικά, τα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε τρεις υπερπτήσεις των Φούρνων και των νησίδων Ανθρωποφάγοι. Χθες, το σύνολο του ελληνικού στόλου προχώρησε σε γυμνάσια στο Ανατολικό Αιγαίο, με τη συμμετοχή, επίσης, Ειδικών Δυνάμεων. Υπήρχε τουρκική παρουσία, όχι όμως έξω από τα συνήθη.

Οι χθεσινές υπερπτήσεις, πάντως, περιγράφονται και ως αντίδραση των Τούρκων στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.). Συγκεκριμένα, χθες στις 14.32 σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών μαχητικών (δύο F-16 και δύο F-4) εισήλθε στο FIR Αθηνών. Στις 14.56 τα δύο F-4 πέταξαν στα 20.000 πόδια πάνω από τους Ανθρωποφάγους. Και στις 15.00 τα δύο τουρκικά F-16 εκτέλεσαν υπερπτήση των Φούρνων και των Ανθρωποφάγων σε ύψος 8.700 ποδιών, προτού κατευθυνθούν προς την Τουρκία. Σημειώνεται ότι κατά την εβδομάδα που πέρασε, έπειτα από αρκετό καιρό σχετικής ηρεμίας, πραγματοποιήθηκαν ουκ ολίγες υπερπτήσεις. Μάλιστα, όλες οι υπερπτήσεις καταγράφηκαν άνωθεν νησιών και νησίδων, οι οποίες εντάσσονται (μεταξύ άλλων και) στο Δίκτυο προστασία του περιβάλλοντος «Natura 2000», στο οποίο αναφέρθηκε στις αρχές της εβδομάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, περιγράφοντάς το ως μια ακόμα ασπίδα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Ανατολικό Αιγαίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή