Πιθανή στάση Ντόναλντ Τραμπ στη βάση Σούδας

Πιθανή στάση Ντόναλντ Τραμπ στη βάση Σούδας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάση στη Σούδα για ανεφοδιασμό σχεδιάζεται να κάνει το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την Αμερική προς την Ασία και συγκεκριμένα τη Σιγκαπούρη, όπου θα συναντήσει την ερχόμενη Τρίτη τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι προετοιμασίες που γίνονται αφορούν τον ανεφοδιασμό του αεροπλάνου (πιθανότατα του Air Force One), ωστόσο, οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη βάση της Σούδας ετοιμάζονται και για την πιθανότητα ο κ. Τραμπ να μην παραμείνει μέσα στο αεροπλάνο, αλλά να επισκεφθεί τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που υπηρετούν στην Κρήτη για λίγες ώρες. Η συγκεκριμένη στάση είναι πιθανόν να γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες, εντός του Σαββατοκύριακου.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να αλλάξει για λόγους ασφαλείας και τελικά ο ανεφοδιασμός να πραγματοποιηθεί σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της ευρύτερης περιοχής ευθύνης των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης. Η ναυτική βάση της Σούδας, αλλά και οι διευκολύνσεις που απολαμβάνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στο παρακείμενο αεροδρόμιο, θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας για τις ΗΠΑ, που τους τελευταίους μήνες διατηρούν μια διαρκή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο με διάφορους τρόπους, κυρίως, όμως με μεγάλες ναυτικές μονάδες, όπως το αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman» αλλά και αντιτορπιλικά τύπου «Arleigh Burke».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή