Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Λογοτεχνικό πρωινό στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) με ελεύθερη είσοδο, στις 11 π.μ. με θέμα «Οι τόποι ως πρωταγωνιστές στις γραπτές ιστορίες». Με τους Βρετανούς συγγραφείς Paul McVeigh και John Man και τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο. Συντονίζει ο συγγραφέας Βαγγέλης Προβιάς. Διοργάνωση Βρετανικό Συμβούλιο και Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων.

• Σε μια ξεχωριστή καλοκαιρινή σύμπραξη, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας υποδέχονται το κοινό τους στην πλατεία Νερού. Οι πόρτες ανοίγουν στις 5.30 μ.μ. Πλατεία Νερού, Φάληρο.

• Το φεστιβάλ «ΕlaiΩnas» επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με άξονα την έννοια της ελευθερίας και έμπνευση τα έργα του Παπαδιαμάντη. Στις 8.30 μ.μ. στο πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα. Μοναστηρίου 136.

• Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture διοργανώνουν στις 10.30 λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Αφετηρία η συμβολή των οδών Ακαδημίας και Εμμανουήλ Μπενάκη.

• Ο Γιάννης Μπέζος και η Ηρώ Μπέζου σε μια παράσταση αφιερωμένη στους «ποιητές της ήττας» Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη και Τάσο Λειβαδίτη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260.

• Συναυλία από το «Πολυφωνικό Καραβάνι Ηπείρου» στο θέατρο Πέτρας. Συμμετέχουν 20 πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία. Στις 9 μ.μ. Πετρούπολη.

• Η Μαρκέλλα Παναγιώτου και ο Σίμος Κοκαβέσης, σε μια καλοκαιρινή βραδιά με αγαπημένες rock ’n’ blues μελωδίες στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις». Στις 9.30 μ.μ. Λέσβου 15 και Πόρου 112.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή