Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έμμεση παραδοχή προβλημάτων στον όμιλο Folli Follie προχώρησε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ομίλου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως συνεχίζει να εξυπηρετεί όλες τις υποχρεώσεις του. «Δεν θα διστάσουμε να διορθώσουμε τα όποια λάθη, εφόσον διαπιστωθούν υπεύθυνα και αναμφισβήτητα από τις αυστηρές ελεγκτικές διαδικασίες που δρομολογήσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Παράλληλα προχώρησε στην τοποθέτηση τεσσάρων νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου της μετά τις ισάριθμες παραιτήσεις και στον διορισμό νέας επιτροπής ελέγχου (Audit Committee). Να σημειωθεί πως μεταξύ των παραιτηθέντων μελών περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής της Fosun Qian Jiannong αλλά και ο μέχρι τώρα πρόεδρος του Audit Committee και πεθερός του διευθύνοντος συμβούλου Ζ. Μαντζαβίνος. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο διορισμός νέου Audit Committee ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή σύμβασης με την EY που διενεργεί τον ανεξάρτητο έλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων. Τα νέα μέλη στο Δ.Σ. της Folli Follie είναι οι Μιχαήλ Τσιμπρής, Δημήτρης Ποταμίτης, Zhang Haolei και Ηλίας Πεντάζος. Πρόεδρος του Audit τοποθετήθηκε ο Δ. Ποταμίτης.

Ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρει επίσης πως «θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά». Αναφέρει δε πως «βρισκόμαστε στο επίκεντρο πρωτοφανούς επίθεσης που έπληξε τον όμιλο και κυρίως τη φήμη και την εικόνα μας, εμένα προσωπικά και την οικογένειά μου», προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή και παρά τον θόρυβο, δεν υπάρχει ούτε μία μέρα καθυστέρηση στις υποχρεώσεις της εταιρείας τις οποίες εκπληρώνουμε προς όλους. Ακόμα και στην κορύφωση της κρίσης, το 2013, ο όμιλός μας εξόφλησε δάνεια πάνω από 700 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. Η εταιρεία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι επαρκή για τη συνέχιση της ομαλής της λειτουργίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας και θα παραμείνουμε εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και έδρα στην Ελλάδα». Μιλάει ακόμα για «δημοσιεύματα τα οποία δεν είναι αληθή» και ευχαριστεί «για τη θερμή και ανιδιοτελή συμπαράσταση, εργαζόμενους στις εταιρείες, εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές, συνεταίρους σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις, στελέχη τραπεζών, ομολογιούχους και μετόχους» καθώς «τα μηνύματα συμπαράστασης που δεχόμαστε, ενισχύουν την προσπάθεια για έξοδο από την περιπέτεια αυτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή