H κ. Τεπενδρή αισθάνθηκε τον νόστο και επέστρεψε στην Αθήνα

H κ. Τεπενδρή αισθάνθηκε τον νόστο και επέστρεψε στην Αθήνα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατόπημα της στήλης να μην έχει γράψει εδώ και τόσο καιρό για μία από τις πιο γνωστές και κοσμικές Αθηναίες. Φταίει ίσως το γεγονός ότι ζει στο εξωτερικό. Την έπιασε όμως νοσταλγία και έτσι αποφάσισε να κάνει μια διπλή εμφάνιση στην Αθήνα και μάλιστα με ιερή αποστολή στις αποσκευές της: η κ. Τεπενδρή κάνει αγώνα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!

Οι Kalfayan Galleries στην οδό Χάρητος και η γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή στο Μεταξουργείο παρουσιάζουν από κοινού την ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Κακανιά με τον τίτλο «Είναι δικά μου σκύλα! Μην τα αγγίζεις». (Στ’ αγγλικά: «That’s mine bitch. Do not touch. Back off!»). Ο καλλιτέχνης επιστρέφει στα πάτρια και δημιουργεί όπως πάντα ενθουσιασμό με τα έργα του. Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη εβδομάδα, με τους φίλους και τις φίλες της διάσημης περσόνας να κάνουν ουρά για να δουν τα έργα από κοντά.

Η κ. Τεπενδρή πάντοτε είχε αγάπη προς την πατρίδα και τον πολιτισμό μας. Το 2004 χρησιμοποίησε όλη τη φήμη και την ισχύ της για να μπορέσει να διαφημίσει τους Ολυμπιακούς στα πέρατα της γης. Εχει ποζάρει ως πρωταγωνίστρια μελανόμορφων αγγείων αλλά και κυκλαδικών ειδωλίων και ως ηρωίδα του Γουόρχολ. Σήμερα, ο σκοπός της είναι να επαναπατριστούν τα Μάρμαρα και μάλιστα στέλνει οργισμένες επιστολές στον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Χάρντβιγκ Φίσερ. Γράφει επίσης και στον δρα Κιούνο επικεφαλής του Trust Πολ Γκετί, διεκδικώντας την επιστροφή του «Θρόνου του Ελγιν» που προέρχεται από την Αθήνα και βρισκόταν, το πιθανότερο, στο Θέατρο του Διονύσου.

Στην Kalfayan Galleries παρουσιάζονται σχέδια σε χαρτί, καθώς επίσης και για πρώτη φορά έργα από τη νέα σειρά του καλλιτέχνη με κεραμικά πλακάκια. Η σειρά αυτή αντλεί έμπνευση από το εικονογραφικό θέμα της Κενταυρομαχίας, όπως αυτό εικονίζεται στις μετόπες της νότιας πλευράς του Παρθενώνα και συγκεκριμένα στις δεκαπέντε μετόπες που βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο δημιουργός και εμπνευστής της περσόνας με την αιχμηρή μύτη, που πάντα είναι ζωγραφισμένη προφίλ όπως ακριβώς οι φιγούρες στην αρχαία Αίγυπτο, έχει τη βάση του στο Λος Αντζελες από το 1997. Από την αρχή της καριέρας του, το απενοχοποιημένο χιούμορ ήταν το μεγαλύτερό του όπλο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε στις ΗΠΑ, μετακόμισε στο Παρίσι για να συνεχίσει στο πεδίο της μόδας. Σχεδίασε υφάσματα για τους οίκους μόδας Yves Saint Laurent and Christian Lacroix. Συνεργάστηκε με της εταιρείες Tiffany and Barneys New York. Σχέδιά του δημοσιεύθηκαν σε σημαντικά έντυπα όπως η εφημερίδα The New York Times και το περιοδικό Vanity Fair. Η κ. Τεπενδρή γεννήθηκε το 1996 και έκτοτε η ζωή του άλλαξε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή