Οι «νουνεχείς δεξιοί» και η οργή

Οι «νουνεχείς δεξιοί» και η οργή

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρατάει πολλά γινάτια με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Εξαπολύει, σχεδόν καθημερινώς, μύδρους κατά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από την τελευταία σελίδα της «Αυγής». Δεν γνωρίζουμε αν είναι τόσο χαλαρά τα πράγματα στο Μαξίμου, αν δηλαδή έχουν λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας, ώστε ένα βασικό του στέλεχος να ασχολείται με καθημερινή σχεδόν αρθρογραφία. Ισως πάλι αυτό να είναι ένδειξη πως το βασικό τους πρόβλημα και η βασική έγνοια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος είναι η αποδόμηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό δείχνει για τις επερχόμενες εκλογές πολύ περισσότερα, απ’ όσα μας λένε οι δημοσκοπήσεις.

Δεν γνωρίζουμε επίσης αν οι απόψεις που δημοσιεύονται στην τελευταία σελίδα της «Αυγής» είναι του κ. Θανάση Καρτερού ή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αφού ο πρώτος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του δεύτερου. Η εφημερίδα δεν το διευκρινίζει, όπως επίσης δεν αναφέρει και την ιδιότητα του κ. Καρτερού στο Μαξίμου.

Αυτό επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία κι ελπίζουμε ότι αποτελεί αβλεψία της εφημερίδας και ουχί κουτοπονηριά, μην καταλάβουν δηλαδή οι φορολογούμενοι ότι πληρώνουν κάποιον ως διευθυντή Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κι αυτός είναι Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κι εμπλέκεται στις κομματικές διαμάχες.

Στο τελευταίο του άρθρο ο κ. Καρτερός ανακάλυψε κατ’ αρχήν ότι υπάρχουν «νουνεχείς δεξιοί». Αυτό αποτελεί πρόοδο για την Αριστερά της χολής και της συκοφαντίας. Μέχρι τώρα όλοι οι δεξιοί ήταν «φασίστες» ή (ακόμα… χειρότερα) «νεοφιλελεύθεροι». Γι’ αυτή τη μετατόπιση μάλλον φταίει η παρέα με τον κ. Πάνο Καμμένο κι άλλα πρώην στελέχη της Ν.Δ. τα οποία υπηρετούν το έργο της κυβέρνησης…

Το δεύτερο που ανακάλυψε είναι ότι αυτοί οι «νουνεχείς δεξιοί» ανησυχούν (και μαζί μ’ αυτούς ανησυχεί ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ) για το μέλλον της Ν.Δ. Οι πρώτοι, μάλιστα, «αναρωτιούνται πώς διάολο ο μετρημένος Κυριάκος τού σχετικά πρόσφατου παρελθόντος, ο διαλεκτικός και ρηξικέλευθος, έχει μεταμορφωθεί σε αυτή τη ζωντανή μηχανή παραγωγής αφρών. Ποια μύγα τον τσίμπησε κι έχει γίνει αυτό που βλέπουμε: τοξικός και αφρισμένος» («Ενα καλό ξύρισμα», Αυγή 8.6.2017).

Και πού να δει πόσους αφρούς βγάζουν οι αριστεροί μόλις αναφερθεί στην κουβέντα ο ΣΥΡΙΖΑ και η συγκυβέρνησή του με τους ΑΝΕΛ. Να ακούσει τι λένε για την κυβέρνηση οι πρώην σύντροφοι του κ. Καρτερού στο ΚΚΕ ή πόσα σούρουν για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι πρώην σύντροφοί τους στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στον Συνασπισμό. Εκεί να δουν οργή, κι αυτή θα έπρεπε να τους προβληματίσει περισσότερο απ’ όσο ανησυχούν για το μέλλον της Δεξιάς…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή