Κικίλιας: Εμείς ορίζουμε τη θέση μας από το εθνικό συμφέρον οι άλλοι από την καρέκλα

Κικίλιας: Εμείς ορίζουμε τη θέση μας από το εθνικό συμφέρον οι άλλοι από την καρέκλα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι κ. Τσίπρας-Καμμένος δεν έχουν καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσουν την Ελλάδα σε μια συμφωνία ενάντια στα εθνικά συμφέροντα» δηλώνει ο τομεάρχης 'Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας στην Real News, λέγοντας παράλληλα ότι «η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, την αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μια ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός των σκοπιανών συνόρων».

Ο κ. Κικίλιας προειδοποιεί τον πρωθυπουργό να μην παίζει με την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, ενώ σημειώνει για το ονοματολογικό πως «για να είναι κυβερνητική μια θέση πρέπει να είναι ενιαία». Χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις τουρκικές απειλές περί απαγωγής των 8, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κανείς να μη μπορεί ούτε να διανοηθεί να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια».

Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει, σε σχέση με τα ζητήματα ασφαλείας, πως «η ασφάλεια αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα όλων των Ελλήνων» και στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει ως απαραίτητα επιχειρησιακά βήματα την επανασύσταση της ομάδας «Δ», την ενίσχυση της ομάδας Δίας, καθώς και της πεζής αστυνόμευσης και τις κοινές επιχειρήσεις όλων των διευθύνσεων της ΕΛΑΣ.

«Ο κώδικας αξιών μου βρίσκεται στον αντίποδα εκείνου του κ. Καμμένου», αναφέρει ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας την αντίδραση του υπουργού 'Αμυνας στην ερώτηση που κατέθεσε για το ταξίδι στο Μόντε Κάρλο, ενώ συμπληρώνει πως θα συνεχίσει να ασκεί θεσμικά το ρόλο του ως Τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή