«Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ», ξεκαθαρίζει ο νέος υπουργός Οικονομικών

«Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ», ξεκαθαρίζει ο νέος υπουργός Οικονομικών

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του συνέντευξη από την ανάληψη των καθηκόντων του παραχώρησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ιταλία δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ.

«Η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ σχεδιάζει να επικεντρώσει την προσοχή της στη μείωση των επιπέδων δανεισμού, αλλά και στην ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω επενδύσεων και δομικών αλλαγών κι όχι μέσω δαπανών», δήλωσε ο Τζιοβάνι Τρία στην «Corriere della Sera».

Παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος έχει στόχο να επιτύχει τους στόχους δανεισμού για το 2018 και το 2019, συμπληρώνοντας ότι οι δεσμεύσεις για το ιταλικό χρέος, μπορούν να τηρηθούν.

«Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ανάπτυξη και την εργασία, αλλά δεν σχεδιάζουμε να επαναφέρουμε την ανάπτυξη μέσω των ελλειμματικών δαπανών» υπογράμμισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα παρουσιάσει τις νέες οικονομικές προβλέψεις, αλλά και τους κυβερνητικούς στόχους τον Σεπτέμβριο.

«Οι στόχοι αυτοί θα είναι πλήρως συμβατοί με την συνέχιση της προσπάθειας για την μείωση της αναλογίας μεταξύ χρέους/ΑΕΠ)» σημείωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή