Η ιστορία με τα δικά του λόγια: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Η ιστορία με τα δικά του λόγια: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη αποκλειστικότητα με τις ανέκδοτες συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά, παρουσιάζει ο ΣΚΑΙ τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 00.30. 

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος ενός ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, που περιλαμβάνει μια ανεκτίμητη ιστορική καταγραφή, τις αφηγήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του τελευταίου της γενιάς των μεγάλων ηγετών, που σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επί επτά δεκαετίες. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλάει στον Αλέξη Παπαχελά για όλα τα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής Ιστορίας, τα οποία έζησε ως πρωταγωνιστής, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ξετυλίγει την ιστορία της περιόδου 1955 – 1964. Εξηγεί την επιλογή του Παλατιού να ορίσει πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναφέρεται στην επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, στις εκλογές βίας και νοθείας, αλλά και στη δολοφονία Λαμπράκη και την αποχώρηση του Καραμανλή στο Παρίσι μετά τη διένεξή του με το Παλάτι. Ακόμη, φωτίζει το παρασκήνιο της μυστικής συμφωνίας του Γεωργίου Παπανδρέου με τον Βασιλέα Παύλο για το ποιος θα ελέγχει το στράτευμα. Τέλος φωτίζει τον σκοτεινό ρόλο των Συγκροτημάτων του Τύπου στις εξελίξεις της εποχής εκείνης, με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Λαμπράκη και τον Πάνο Κόκκα.

Η ιστορία με τα δικά του λόγια: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης-1
Η ιστορία με τα δικά του λόγια: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης-2
Η ιστορία με τα δικά του λόγια: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή