H Eυρωλίγκα αποχαιρετά με θερμά λόγια τον Παύλο Γιαννακόπουλο

H Eυρωλίγκα αποχαιρετά με θερμά λόγια τον Παύλο Γιαννακόπουλο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σκυθρωπή η Ευρωλίγκα ενημερώθηκε για τον θάνατο του επί σειρά ετών διοικητικού στελέχους του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου. Ένας γίγαντας του αθλήματός μας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, μαζί με τον αδερφό του, Θανάση Γιαννακόπουλου, ήταν οι διαχειριστές του Παναθηναϊκού για ένα τέταρτο του αιώνα από το 1987 μέχρι το 2012. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πρόεδρος σε όλη αυτή την περίοδο, είτε μόνος είτε μαζί με τον Θανάση. Ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανέλαβε το 2012.

Με τον Παύλο στην ηγεσία, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε έξι φορές την Ευρωλίγκα, το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 1996, 13 πρωταθλήματα Ελλάδας και εννέα κύπελλα Ελλάδας. Η αφοσίωσή του στους παίκτες και τους προπονητές, όπως η επιθυμία του για τελειότητα καθιέρωσαν τον Παναθηναϊκό ως ομάδα, στην οποία ήθελαν να παίξουν όλοι οι κορυφαίοι παίκτες της Ευρώπης. Η αριστεία του ως διοικητικό στέλεχος αναγνωρίστηκε από την Ευρωλίγκα το 2011, όταν απονεμήθηκε σε εκείνον και τον Θανάση το βραβείο του κορυφαίου διοικητικού παράγοντα της Ευρωλίγκας το 2010-11.

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τα συλλυπητήριά του στον γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον αδερφό του, Θανάση Γιαννακόπουλο και την ευρύτερη οικογένεια του Παναθηναϊκού:

“Αυτή είναι μία στενάχωρη ημέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και για εμένα ειδικά, γιατί με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου έχασα και εγώ ένα φίλο. Ο Παύλος και ο Θανάσης ήταν οι κινητήριες δυνάμεις στη δημιουργία της σημερινής αυτοκρατορίας του Παναθηναϊκού. Το πάθος τους και η σταθερή υποστήριξη του συλλόγου μετέτρεψαν τον Παναθηναϊκό σε μοντέλο μεγάλης ομάδας, που πολλοί σύλλογοι ανά την Ευρώπη προσπάθησαν να αντιγράψουν. Ο Παύλος έφερε τόσο το όραμά του όσο τον ρεαλισμό του στις αποφάσεις του και βοήθησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να προοδεύσει όλες τις δεκαετίες της ενασχόλησής του. Ήταν ένα αληθινό παράδειγμα αγάπης για το μπάσκετ. Ο Παύλος αφήνει πίσω του μία σπουδαία κληρονομιά επιτυχιών και μεγάλο κενό”.

Η αγάπη του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό δεν είχε όρια. Η επιθυμία του να δει την ομάδα ανάμεσα στις καλύτερες του μπάσκετ τον παρακίνησε να αποκτήσει παγκόσμιους αστέρες, όπως οι Αμερικανοί Ντομινίκ Ουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ, οι Ευρωπαίοι θρύλοι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ντίνο Ράτζα και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, καθώς και τους κορυφαίους του ελληνικού μπάσκετ, όπως οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης. Όλοι ενίσχυσαν τους “πράσινους” σε διάφορες περιόδους.

Ακόμα και όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του πρόεδρου, δημιούργησε μία γιγαντιαία σκιά παραμένοντας σημαντική φιγούρα τόσο στην ομάδα όσο στις τάξεις των οπαδών. Όλοι εμείς στην Ευρωλίγκα και οι ομάδες της διοργάνωσης τον χαιρετίζουν για τελευταία φορά αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του στον ευρωπαϊκό αθλητισμό συνολικά και στο μπάσκετ συγκεκριμένα. Ας είναι η μνήμη του ευλογία για την οικογένειά του»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή