19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής | 21-24 Ιουνίου 2018

19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής | 21-24 Ιουνίου 2018

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα ταξίδι, ένα μέσο ονειροπόλησης. – Είναι το έναυσμα για να ξεκινήσει το πάρτι! – Απελευθερώνει. – Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, τρόπος έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τι είναι για σένα η μουσική; Και τι πιστεύεις ότι είναι για το διπλανό σου;

Για 4 μέρες από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού δίνει το σύνθημα και μας καλεί να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας για τη μουσική, με αφορμή τη 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

51 πόλεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας συντονίζονται ώστε να ηχήσει μια κοινή μελωδία που θα ενώσει μουσικά ανθρώπους, γενιές, κουλτούρες και παραδόσεις σε όλη τη χώρα.

Περισσότερες από 320 εκδηλώσεις και συναυλίες και πάνω από 500 σχήματα, ορχήστρες και καλλιτεχνικές προτάσεις από επώνυμους, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που και φέτος είναι αφιερωμένη στην καλλιτεχνική έκφραση και την απόλαυση του ρυθμού και της μελωδίας.

Από τη Λευκάδα ως τη Νίσυρο και από τη Δημητσάνα ως την Αλεξανδρούπολη, το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με νέες πόλεις που εντάχθηκαν στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.  

H τελετή έναρξης την Πέμπτη 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζοντας μία πρωτότυπη καλλιτεχνική σύμπραξη στο Μουσείο Μαστίχας στη Χίο και θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη σελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Facebook (Visit Greece).

Στην Αθήνα, στις  20 Ιουνίου ένα electro pre-party στο Spinster θα μας εισάγει στη Γιορτή δίνοντας το έναυσμα να ανοίξουν την επόμενη ημέρα οι πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου, να γίνουν εκδηλώσεις στο Ηρώδειο και στον Κήπο του Μεγάρου, σε Πεζόδρομους, ταράτσες και πλατείες της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει έργα μπαρόκ σε συναυλία στη Ροτόντα ενώ στην κεντρική πλατεία Ξάνθης θα ακουστούν έντεχνες-λαϊκές νότες από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». 7 DJ's – μουσικοί παραγωγοί και ένας visual artist θα συναντηθούν για ένα βράδυ στον Ενετικό Λιμένα Χανίων, στη Συκιά Ξυλοκάστρου θα διοργανωθεί το μεγαλύτερο beach party του καλοκαιριού με 15 εκδηλώσεις στην παραλία, ενώ και στην Κοιλάδα του Αχελώου, συναυλίες θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος των γεφυριών του ποταμού.

Αυτές και εκατοντάδες άλλες εκδηλώσεις -που συνεχώς ανανεώνονται- θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Ελλάδα, στη Γιορτή που μας καλεί να επισκεφτούμε γειτονιές, πόλεις και σημεία απαράμιλλης ομορφιάς που δεν έχουμε ξανά επισκεφτεί.

Με πυξίδα το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, έλα, βίωσε, συζήτησε και νιώσε πριν απαντήσεις, «Τί είναι για σένα η Μουσική;»

Το αναλυτικό Εθνικό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2018 μπορείτε να το βρείτε: www.europeanmusicday.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή