Συρία: Φόβοι ΟΗΕ για τους εκτοπισμένους της Ιντλίμπ ενόσω κλιμακώνονται οι συγκρούσεις

Συρία: Φόβοι ΟΗΕ για τους εκτοπισμένους της Ιντλίμπ ενόσω κλιμακώνονται οι συγκρούσεις

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν σήμερα ανησυχία για την κλιμάκωση των συγκρούσεων και των αεροπορικών επιδρομών στην επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ, όπου 2,5 εκατομμύρια άμαχοι δεν «έχουν που αλλού να πάνε» μέσα στην ίδια την πατρίδα τους.

Ο Περιφερειακός Συντονιστής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Πάνος Μουμτζής κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να μεσολαβήσουν για την διαπραγμάτευση συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου και την αποφυγή ενός αιματοκυλίσματος στην Ιντλίμπ.

«Ανησυχούμε για τους σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί προς την Τουρκία…Δεν υπάρχει άλλη τοποθεσία για να τους μεταφέρουμε (εντός της Συρίας)», είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Μια οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια έφθασε χθες Κυριακή στην πόλη Ντούμα που βρίσκεται στον θύλακα της ανατολικής Γούτας, έξω από την Δαμασκό, αλλά η συριακή κυβέρνηση δεν επέτρεψε στο προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών να την συνοδεύσει, είπε ο Μουμτζής.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, περισσότεροι από 920.000 είναι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Συρία κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του χρόνου, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη του πολέμου πριν από επτά χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή