Ιερώνυμος σε Γαβρόγλου: «Αλήθεια τέλειωσε η περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα;»

Ιερώνυμος σε Γαβρόγλου: «Αλήθεια τέλειωσε η περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα;»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ζήτησε να ενημερωθεί, παρεμπιπτόντως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος για τη λήξη της περιοδείας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ελλάδα. Γεγονός που ερμηνεύεται ότι αποτυπώνει το ψυχρό κλίμα που επικρατεί μεταξύ Αθήνας-Κωνσταντινούπολης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο κ. Ιερώνυμος με τον κ. Γαβρόγλου, ο υπουργός έφερε την κουβέντα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Ιερώνυμος με τον κ. Βαρθολομαίο, καθώς ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη χώρα στο πλαίσιο οικολογικού συνεδρίου στην Αθήνα και τα νησιά του Σαρωνικού από 5 έως 8 Ιουνίου.

«Έμαθα, σας επισκέφθηκε ο Παναγιότατος, πρόσφατα», είπε ο υπουργός στον Αρχιεπίσκοπο.

«Ναι συναντηθήκαμε. Αλήθεια τέλειωσε η περιοδεία του στην Ελλάδα;» απάντησε ο κ. Ιερώνυμος, με μία ερώτηση δηλωτική του ψυχρού κλίματος μεταξύ των προκαθήμενων των δύο Εκκλησιών.

Ο κ. Γαβρόγλου άφησε την ερώτηση μετέωρη χωρίς απάντηση, αλλά όχι και χωρίς να ρίξει νέο λάδι στη στιχομυθία, καθώς είπε: «Εγώ, ως Κωνσταντινουπολίτης, τηλεφώνησα στον Παναγιότατο σήμερα και του ευχήθηκα, καθώς έχει σήμερα τη γιορτή του». Σήμερα είναι  η εορτή των Βαρθολομαίου και Βαρνάβα των Αποστόλων.

Στη συνάντηση ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Βαρθολομαίος συζήτησαν διοικητικά, λειτουργικά και οικονομικά ζητήματα και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Ενδεικτικά, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι προτιμά «τα όποια προβλήματα να λύνονται με υπομονή και συνεργασία και όχι τα τηλεοπτικά “παράθυρα”». Έτσι, θα ξεκινήσει ο διάλογος στην επιτροπή που έχουν συγκροτήσει οι δύο πλευρές με το κύριο βάρος στην εκκλησιαστική παιδεία, αλλά και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή