Ανεβασμένη η Βραζιλία, εγκαταστάθηκε στο Σότσι

Ανεβασμένη η Βραζιλία, εγκαταστάθηκε στο Σότσι

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καλύτερη κατάσταση από όλα τα φαβορί της επικείμενης κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης έφτασε χθες η Βραζιλία στη Ρωσία, την ώρα που οι άλλοι διεκδικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Αργεντινή, έχουν κάποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

Οι Βραζιλιάνοι, που εμπνέουν εμπιστοσύνη αφότου ανέλαβε την τεχνική τους ηγεσία ο Τίτε, προσγειώθηκαν στο Σότσι χθες το πρωί μετά την άνετη φιλική τους νίκη με 3-0 στην Αυστρία, εκεί όπου μερικά 24ωρα νωρίτερα η Γερμανία είχε υποστεί ήττα με σκορ 2-1.

Την Κυριακή το απόγευμα οι Βραζιλιάνοι δυσκολεύτηκαν από τους Αυστριακούς, αλλά όταν ο Γκάμπριελ Ζεσούς άνοιξε το σκορ, όλα απλουστεύθηκαν.

Ακολούθησε ένα χορευτικό του Νεϊμάρ για το 2-0, που έδειξε ότι ο αρχηγός της Βραζιλίας όχι μόνο έχει συνέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του αλλά και είναι σε θέση να οδηγήσει τη «σελεσάο» στη δόξα. Με το γκολ αυτό έφτασε τα 55 με τη φανέλα της Εθνικής, «πιάνοντας» στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης τον Ρομάριο. Υπολείπεται μόνο των ιερών τεράτων Πελέ και Ρονάλντο.

Προβληματισμός

Την ίδια ώρα γεννιούνται ερωτήματα για Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία. Οι συνήθεις διεκδικητές από τη Γηραιά Ηπειρο (απούσης της αποκλεισμένης Ιταλίας) δεν έχουν πείσει ακόμη για την αποτελεσματικότητά τους, με βάση τουλάχιστον τα επισφαλή πάντα δείγματα που έχουμε από τους φιλικούς αγώνες.

Το Σάββατο η Γαλλία χρειάστηκε ένα γκολ του Κιλιάν Μ’μπαπέ στο 79΄ για να αποτρέψει εντός έδρας φιλική ήττα από τις ΗΠΑ, μένοντας τελικά στο 1-1, ενώ ο Ιάγο Ασπας έσπασε στο 84΄ την απροσδόκητα καλή άμυνα της Τυνησίας στη δύσκολη νίκη των «φούριας ρόχας» στο Κράνονταρ.

Η δε Γερμανία, με τον Μάνουελ Νόιερ να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, δεν έπεισε στο 2-1 με τη Σαουδική Αραβία στο Λεβερκούζεν, και το δεύτερο γερμανικό τέρμα ήταν αυτογκόλ.

Πολύ πιο πειστικές ήταν η Δανία (2-0 το Μεξικό) και η Σερβία (5-1 τη Βολιβία), ενώ η Αυστραλία επικράτησε με 2-1 της Ουγγαρίας. Οσο για την Αργεντινή, στα προβλήματα, από τους τραυματισμούς του τερματοφύλακα Σέρχιο Ρομέρο και του μέσου Μανουέλ Λανσίνι μόλις την περασμένη Παρασκευή και από το ματαιωθέν τελευταίο φιλικό με το Ισραήλ λόγω πολιτικών αναταράξεων, προστέθηκε χθες η δήλωση του Λιονέλ Μέσι ότι η συνέχειά του στη «σελεσιόν» θα κριθεί από την πορεία της στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Απόψε κλείνει το «πρόγραμμα» των φιλικών αγώνων πριν από το Μουντιάλ με τις συναντήσεις της Ιαπωνίας με την Παραγουάη και της Πολωνίας με τη Λιθουανία.

Στο μεταξύ, στη Ρωσία εντείνεται η εκστρατεία των δύο υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στο πλαίσιο της συνόδου της FIFA. Η συνυποψηφιότητα των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά θεωρείται μεγάλο φαβορί, με το Μαρόκο να είναι το απόλυτο αουτσάιντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή