Στήριξη Γεννηματά στην υποψηφιότητα του κ. Γ. Μπουτάρη

Στήριξη Γεννηματά στην υποψηφιότητα του κ. Γ. Μπουτάρη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιχείρηση «φρένου» στον εισοδισμό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με όχημα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σηματοδοτεί η χθεσινή συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Η κ. Γεννηματά δίχως περιστροφές κατά τη συνάντησή της με τον δήμαρχο, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη συμπρωτεύουσα, ανακοίνωσε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ προς τον κ. Μπουτάρη με τη χαρακτηριστική φράση πως το ίδιο θα πράξει με όλους «τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες του χώρου μας».

Το ζήτημα εξάλλου είναι σαφώς ευρύτερο και δεν αφορά μόνο στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αυτό μαρτυρά και η προ ημερών συνάντηση της κ. Γεννηματά με άλλα δύο προβεβλημένα στελέχη της Αυτοδιοίκησης με τα οποία φλερτάρει η κυβέρνηση, τους κ. Αρναουτάκη και Κατσιφάρα, περιφερειάρχες Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα.

Είναι γεγονός πως στη Χαρ. Τρικούπη το τελευταίο διάστημα ενεργοποιήθηκαν μετά τη στοχευμένη προσπάθεια του Μαξίμου να εμφανιστεί ως ο βασικός υποστηρικτής προσώπων με καταγεγραμμένο εκτόπισμα στις τοπικές κοινωνίες που είχαν εκλεγεί παλαιότερα με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας την αναχαίτιση αυτής της τακτικής. Χαρακτηριστικό είναι πως, ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Γεννηματά δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για το κυβερνών κόμμα λέγοντας πως εάν δεν έχει ικανούς υποψήφιους καλώς να ορίσει. Η φράση αυτή αποτυπώνει πως στο κίνημα δεν έχουν καμία πρόθεση να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ «να καπελώσει υποψηφίους που δεν ανήκαν στον χώρο του». Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και η δήλωση της επικεφαλής του κόμματος πως «πάρα πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε τους βασικούς υποψηφίους», που φανερώνει την πρόθεση να μη δοθεί όχι μόνο χώρος, αλλά ούτε χρόνος στην Κουμουνδούρου να παίξει περαιτέρω επικοινωνιακά παιχνίδια.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του κόμματος μετά τη συνάντηση της με την Ενωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, που από μόνη της δηλοί πόσο ψηλά βάζει στην ατζέντα της τα θέματα ασφάλειας, προχώρησε σε μία τοποθέτηση ιδιαιτέρως αιχμηρή μιλώντας για «σχέσεις στοργής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και πρωταγωνιστών των επεισοδίων». Απόδειξη πως δεν θα αφήσει τη Ν.Δ. να εμφανίζεται ως ο μόνος εγγυητής της ασφάλειας των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή