Κουβέλης: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν οι δύο Eλληνες στρατιωτικοί

Κουβέλης: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν οι δύο Eλληνες στρατιωτικοί

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης επανέλαβε σήμερα ότι δεν ξέρουμε πότε θα αποφυλακιστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «το ίδιο δεν το ξέρουν Γερμανοί, Αμερικανοί και άλλων εθνικοτήτων που είναι κρατούμενοι».

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των Τούρκων επισημαίνοντας «το γεγονός ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι ταυτόχρονα και στρατιωτικοί των δυνάμεων του ΝΑΤΟ είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που βαρύνει την Τουρκία».

Η ένταση με την Τουρκία δεν θα τελειώσει με τις εκλογές της 24ης Ιουνίου σημείωσε επίσης ο κ. Κουβέλης προσθέτοντας ότι «μπορεί να γίνουν και χειρότερα, μπορεί να έχουμε κυμαινόμενη ένταση».

«Ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να θερμάνει συνολικά το Αιγαίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι «με ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρακτική της έντασης από την Τουρκία που έχει πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες τις παραβάσεις και παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και έχει μαζέψει πλοία στα δικά της αγκυροβόλια προκειμένου να εξάρει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και να κινηθεί αξιοποιώντας έναν εθνικισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Όσον αφορά στο Σκοπιανό αφού εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, πρόσθεσε ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Παρά τις αντίθετες απόψεις τα πράγματα έχουν ωριμάσει, έχει τρέξει πάρα πολύ νερό εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα από τις ταλαντεύσεις στο πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή