80 χρoνια πριν… 12-6-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Ο […] Γενικός Γραμματεύς του Φασιστικού Κόμματος [Ιταλίας] εξέδωσε διαταγήν διά της οποίας όλοι οι γραμματείς και τα μέλη των διοικήσεων των συλλόγων εντέλλονται όπως συμμετάσχουν εις τους αθλητικούς αγώνας κατά την διάρκειαν της συνδιασκέψεως, η οποία θα γίνη εις την ιταλικήν πρωτεύουσαν […]. Η απροσδόκητος αυτή διαταγή έχει φέρει εις πραγματικήν απόγνωσιν πολλούς αξιωματικούς των φασιστικών οργανώσεων και ιδίως τους μεσήλικας, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε να κολυμβούν ούτε να πηδούν εμπόδια […].

ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ: Λονδίνον – Ο τέως υπουργός των Εξωτερικών κ. Ηντεν, ομιλών απόψε εις Λίμιγκτων, […] έκαμεν έκκλησιν προς όλα τα έθνη όπως επιδοθούν εις μίαν κοινήν και γιγαντώδη, ως είπεν, ενέργειαν, διά ν’ αποτραπεί η καταστροφή.

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ: Ενας Σουηδός […] εφεύρε μηχανισμόν διά του οποίου μετατρέπονται τα συνήθη ημιαυτόματα τυφέκια σε μυδραλλιοβόλα. Ολα τα κράτη […] συναγωνίζονται ποίος να πρωταγοράσει την εφεύρεσιν του Σουηδού… Και μόνον η Σουηδία, η ήρεμος και ειρηνική χώρα του βορρά, δεν ενδιαφέρεται διά την εφεύρεσιν του υπηκόου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή