Βουλή: Με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέρασε επί της αρχής από τις επιτροπές το πολυνομοσχέδιο

Βουλή: Με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέρασε επί της αρχής από τις επιτροπές το πολυνομοσχέδιο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΧΑ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Νωρίτερα, κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Δημήτρης Καβαδέλλας δήλωσε «παρών» προκαλώντας έκπληξη, ακόμη και στο προεδρείο, καθώς ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Μάριος Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη συνεδρίαση ότι «η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει με χέρια και με πόδια» το νομοσχέδιο.

Ο προεδρεύων, Νίκος Μανιός, ρώτησε τον κ. Καβαδέλλα αν το «παρών» που εκφώνησε είναι δήλωση ψήφου της Ένωσης Κεντρώων ή δήλωση παρουσίας του βουλευτή. Μετά από λίγο, ο ειδικός αγορητής, Μάριος Γεωργιάδης, εισήλθε στην αίθουσα και δήλωσε ότι η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζει το νομοσχέδιο, όπως έχει δηλώσει εξ' αρχής. Ο προεδρεύων έκανε δεκτή τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη και ζήτησε να διορθωθεί το πρακτικό της ψηφοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή