Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Δ’ όμιλος)

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Δ’ όμιλος)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, διεξάγεται σε λίγες ημέρες στη Ρωσία.

Τριάντα δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους θα απασχολήσουν για έναν μήνα τον πλανήτη, και λίγες μέρες πριν την έναρξη, η «Κ» αναλύει την κάθε ομάδα και τον κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μετά τον αποτυχημένο τελικό του 2014, η Αργεντινή ταξιδεύει στην Ρωσία με έναν και μόνο στόχο, την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Αργεντινοί βέβαια είχαν σκαμπανεβάσματα στα προκριματικά αλλά τελικά πήραν την τρίτη θέση μαζί με το εισιτήριο για την Ρωσία. Εκτός από τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, Λιονέλ Μέσι, οι Αργεντινοί διαθέτουν και μια εξαιρετική επιθετική γραμμή. Ποιον να πρωτοδιαλέξει ο προπονητής Χόρχε Σαμπάολι στην αρχική 11άδα από τους: Άνχελ Ντι Μαρία, Σέρχιο Αγκουέρο, Πάολο Ντιμπάλα, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ειδικά αν ξεπεραστεί το πρόβλημα του Πάολο Ντιμπάλα και βρεθεί στην Ρωσία; Μερικές ημέρες πριν το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι «Αλμπισελέστε» έχουν σοβαρό θέμα αμυντικά. Οι πέντε αμυντικοί που θα έχει στην διάθεσή του ο Σαμπάολι, όχι μόνο δεν είναι υψηλού επιπέδου, αλλά μετρούν ελάχιστο χρόνο ενεργής συμμετοχής με τις ομάδες τους.

Προπονητής: Χόρχε Σαμπάολι

Αρχηγός: Λιονέλ Μέσι

Παίκτης-κλειδί: Λιονέλ Μέσι

Στο τέταρτό του Μουντιάλ, ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Δ’ όμιλος)-1

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Μετά την εκπληκτική τους πορεία στο Euro του 2016 οι Ισλανδοί συνέχισαν ακάθεκτοι στα προκριματικά του Μουντιάλ, κερδίζοντας την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Η αυτοπεποίθηση και το ήθος των ποδοσφαιριστών, σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά, οδήγησε στη δημιουργία μιας έμπειρης και δεμένης ομάδας. Χωρίς να έχει τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, η Ισλανδία μπορεί να απειλήσει… αρκεί να έχει όλους τους παίκτες της έτοιμους. 

Προπονητής: Χειμίρ Χαλγκριμσόν

Αρχηγός: Άρον Γκούναρσον

Παίκτης-κλειδί: Γκίλφι Σίγκουρντσον

Η Ισλανδία περιμένει πολλά από τον καλύτερό της παίκτη. Ο σταρ της Έβερτον μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι από το πουθενά. Αν είναι υγιής στην Ρωσία, η Ισλανδία θα κοιτάξει στα ίσια τις αντιπάλους της.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Δ’ όμιλος)-2

ΚΡΟΑΤΙΑ

Η εθνική της Κροατίας απέκλεισε την δική μας εθνική στα «πλέι οφ» των Ευρωπαϊκών προκριματικών με συνολικό σκορ 4-1. Η ομάδα του προπονητή, Ζλάτκο Ντάλιτς διαθέτει μια καταληπτική μεσαία γραμμή. Ο Λούκα Μόντριτς (Ρεαλ Μαδρίτης), Μάτεο Κόβασιτς (Ρεαλ Μαδρίτης), Ιβάν Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα), Ιβάν Πέρισιτς (Ίντερ) και ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς (Ίντερ), αποτελούν τον πυρήνα της Κροατίας. Αν προστεθεί και η ποιότητα των Μάριο Μάτζουκιτς (Γιουβέντους), Νικόλα Κάλινιτς (Μίλαν) και Αντρέι Κράμαριτς (Χόφενχαιμ) στην επίθεση, οι Κροάτες έχουν μια ομάδα που είναι ικανή να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην μεσαία και την επιθετική γραμμή. Το μεγάλο ερώτημα δείχνει να είναι ο προπονητής. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς είναι ένας τεχνικός ο οποίος έχει προπονήσει χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες και μπορεί να αποδειχθεί κατώτερος των περιστάσεων.

Προπονητής: Ζλάτκο Ντάλιτς

Αρχηγός: Λούκα Μόντριτς

Παίκτης-κλειδί: Λούκα Μόντριτς

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Μόντριτς είναι ένας (αν όχι ο καλύτερος) από τους κορυφαίους μέσους στον κόσμο, ο οποίος είναι και ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Δ’ όμιλος)-3

ΝΙΓΗΡΙΑ

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με την Αλγερία, την Ζάμπια και το Καμερούν, η Νιγηρία προκρίθηκε με 14 βαθμούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Η ενότητα και η πίστη που διαθέτουν οι «Super Eagles» είναι ένα από τα δυνατά τους σημεία. Στις εννέα από τις έντεκα θέσεις, η Νιγηρία διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Η θέση του τερματοφύλακα όμως παραμένει ένας μεγάλος προβληματισμός για τους Νιγηριανούς. Ο προπονητής φαίνεται πως έχει χάσει την πίστη του στον αρχικό του τερματοφύλακα Ικετσούκου Εζένουα, και στα τελευταία φιλικά παιχνίδια έχει ξεκινήσει τον 19χρονο Φρανσίς Ουζόχο.

Προπονητής: Γκέρνοτ Ρορ

Αρχηγός: Τζον Όμπι Μίκελ

Παίκτης-κλειδί: Τζον Όμπι Μίκελ

Μπορεί ο Άλεξ Ιβόμπι της Άρσεναλ να είναι το νέο ταλέντο της Νιγηρίας, αλλά ο Τζον Όμπι Μίκελ ακόμα παραμένει ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Δ’ όμιλος)-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή