Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών τέθηκε η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 89 ετών, ενώ στις 3 μετά το μεσημέρι ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία.

O πολιτικός κόσμος «παρέλασε» στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να «αποχαιρετήσει» τον Παύλο Γιαννακόπουλο, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-1

Μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι παρουσίες των Κώστα Καραμανλή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά, Σταύρου Θεοδωράκη καθώς και άλλων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας. 

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-2
Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-3
Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-4
Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-5

Περίπου στη 1 το μεσημέρι κατέφθασε στη Μητρόπολη ο αδελφός του εκλιπόντος, Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος στάθηκε δίπλα στο φέρετρο. Μαζί του βρίσκονταν η σύζυγος και η κόρη του.

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-6
 
Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του εμβληματικού ηγέτη του Παναθηναϊκού έδωσαν, επίσης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, όπως και οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιάννης Μπουρούσης, Δημήτρης Πεδουλάκης, και πολλοί ακόμη άνθρωποι του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού.
 
Στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών κατέφθασαν, επίσης, οι «ισχυροί άνδρες» της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, και ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.
 
Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-7
Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-8
Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-9

Ήδη από τις 8 το πρωί πλήθος κόσμου φτάνει στη Μητρόπολη Αθηνών για αποχαιρετίσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ανάμεσά τους και ο πρώην προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-10
Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-11

Με ανακοίνωσή της η οικογένεια του εκλιπόντος τονίζει ότι όσοι επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό του Αγίου Ελευθερίου που βρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών, έως τη 1.30 το μεσημέρι.

Η ταφή πραγματοπoιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

Το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο-12

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή