Δύο αναβολές για δίκες μελών του «Ρουβίκωνα»

Δύο αναβολές για δίκες μελών του «Ρουβίκωνα»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβολές στην εκδίκαση των υποθέσεων για μέλη του «Ρουβίκωνα» που έφθασαν στη Δικαιοσύνη για σειρά κατηγοριών που σχετίζονται με επιθέσεις και φθορές δόθηκαν από τις δικαστικές αρχές, με αποτέλεσμα οι δίκες να μην πραγματοποιηθούν χθες αλλά να προσδιοριστούν για άλλες ημέρες.

Ειδικότερα για τις 15 Φεβρουαρίου του 2019 ορίστηκε να γίνει η δίκη για δώδεκα μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» που επρόκειτο να δικαστούν χθες για σωρεία αδικημάτων τα οποία είχαν διαπράξει, επιθέσεις σε δικαστήρια, πρεσβείες, υπουργεία και αλλού. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι δώδεκα –η δίκη αυτή είναι η πρώτη που επρόκειτο να γίνει με κατηγορουμένους μέλη του «Ρουβίκωνα»– ήταν διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία από κοινού, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης περιουσίας, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού. Οι κατηγορίες αυτές αφορούσαν προηγούμενες «δράσεις» του «Ρουβίκωνα», μεταξύ των οποίων η εισβολή σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», πρόκληση φθορών και επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στη χώρα μας, έφοδο στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, επίθεση στα δικαστήρια της Λάρισας κ.ά.

Παράλληλα, χθες, προσήχθησαν ενώπιον του εισαγγελέα και τα είκοσι μέλη του «Ρουβίκωνα» που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας την απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πετώντας τρικάκια για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποιεί απεργία πείνας. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης και τους παρέπεμψε σε δίκη στο αυτόφωρο, απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 27 Ιουνίου.

Η προσαγωγή τους στα δικαστήρια έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ μικρή ομάδα νεαρών, περί τα πενήντα άτομα, είχε συγκεντρωθεί για να τους συμπαρασταθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες βρίσκεται και ο φερόμενος ως επικεφαλής της αναρχικής ομάδας.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες τα επεισόδια από ομάδες αντιεξουσιαστών που υποστηρίζουν το αίτημα του κατάδικου Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας από τις φυλακές. Δέκα άγνωστοι επιτέθηκαν χθες στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας, στο κέντρο της Αθήνας. Εσπασαν με βαριοπούλες μια τζαμαρία και πέταξαν τρικάκια με σύνθημα υπέρ του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη».

Σε ανάρτησή της στο Twitter η αμερικανική πρεσβεία καταδίκασε αυτή την επίθεση και την έφοδο στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στη Θεσσαλονίκη, που είχε σημειωθεί το πρωί της Δευτέρας.«Προτρέπουμε τις ελληνικές αρχές να προστατέψουν αυτά τα ιδρύματα και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης», αναφερόταν στην ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή