Μπάσκετ: Να παραμείνει «ζωντανός»

Μπάσκετ: Να παραμείνει «ζωντανός»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αντανακλαστικά που έχει επιδείξει και στο παρελθόν και όποτε έχει βρεθεί σε αγώνα χωρίς «αύριο» ενεργοποιεί ο Ολυμπιακός, ενόψει του αυριανού τέταρτου τελικού των πλέι οφ, στο ΣΕΦ, όπου θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό Superfoods και ο οποίος χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να παραμείνει στη θέση του πρωταθλητή. Οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν αναγκαστικά στην ισοφάριση της δεύτερης ήττας που γνώρισαν από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους στο ΟΑΚΑ, την προηγούμενη Κυριακή και την ανάκτηση του δικαιώματος διεκδίκησης του τίτλου στον πέμπτο και τελευταίο τελικό. Η προπόνηση του Ολυμπιακού έγινε παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων, όπως συνηθίζεται, πριν από καθοριστικά παιχνίδια της ομάδας, ενώ υπήρξε και σύντομη ομιλία του Γιάννη Σφαιρόπουλου στους παίκτες, με έμφαση παρατηρήσεων στους ξένους, λόγω της απόδοσης που είχαν στον τρίτο τελικό.

Στον Παναθηναϊκό Superfoods το μοναδικό πρόβλημα τραυματισμού αφορά τον Τζέιμς Γκιστ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, εξαιτίας μικρού διαστρέμματος που αναμένεται να ξεπεράσει και να αγωνιστεί στο ΣΕΦ. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έχουν αποφορτιστεί από την ψυχολογική πίεση για τη νέα κατάκτηση του φετινού τίτλου, ύστερα από το προβάδισμα με 2-1 νίκες, αν και ο Τσάβι Πασκουάλ τους τόνισε ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για την πιθανολογούμενη βελτίωση του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος στην έδρα του για την τελευταία ευκαιρία διεκδίκησης του τίτλου.

• Με μηχανοκίνητη πομπή από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου θα συνοδευθεί σήμερα από τη Μητρόπολη Αθηνών στο Α΄ Νεκροταφείο, όπου θα γίνει η ταφή σε οικογενειακό κύκλο (15.00).

Πλήθος προσωπικοτήτων από τον αθλητικό και πολιτικό χώρο αναμένεται να βρεθεί στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του (8.30-13.30) και θ’ ακολουθήσει η τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας.

«Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης είναι πως χάσαμε τον πατέρα μας. Αυτό το αποδεικνύει ο σεβασμός που είχαν οι αντίπαλοι στο πρόσωπό του. Πάντα ενδιαφερόταν αληθινά για τους συνανθρώπους του», είπε χαρακτηριστικά ο νέος τεχνικός του Περιστερίου, Αργύρης Πεδουλάκης, μεταξύ των δηλώσεων που έχουν κάνει δεκάδες παίκτες και προπονητές και προεξεχόντων των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη που συνεργάστηκαν με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τόνισαν το μεγαλείο των αναμνήσεων που έχουν από τον αναμορφωτή της ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού», την τελευταία 30ετία. Παράλληλα, η Κεντρική Ενωση Δήμων αποφάσισε τη θέσπιση πανελλήνιου πρωταθλήματος μικρών αθλητών που θα φέρει το όνομα του Παύλου Γιαννακόπουλου.

• Νέα απώλεια στο ελληνικό μπάσκετ, με τον θάνατο του πρώην μάνατζερ του Αρη Βασίλη Βουρτζούμη σε ηλικία 52 ετών και ύστερα από μάχη με τον καρκίνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο εκλιπών ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην παίκτη Βαγγέλη Βουρτζούμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή