Η «αιχμή του δόρατος» του σύγχρονου Ολυμπιακού

Η «αιχμή του δόρατος» του σύγχρονου Ολυμπιακού

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πύλες του υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου του Ρέντη άνοιξε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός στους εκπροσώπους του Τύπου για να καταγράψουν τις επενδύσεις ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν την τελευταία οκταετία. Δίχως ίχνος υπερβολής, αντίκρισαν ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 100 στρεμμάτων.

Από το 2010, οπότε ανέλαβε τη διοίκηση ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, το προπονητικό κέντρο αναβαθμίστηκε και σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς έγιναν πολλές νέες κατασκευές, ανακατασκευές και ανακαινίσεις. Στις εγκαταστάσεις χτυπάει η «καρδιά» της πρώτης ομάδας, αλλά και των ακαδημιών, ενώ διεξάγονται και ουκ ολίγες εκδηλώσεις.

Σε καθημερινή βάση απασχολούνται 130 άτομα, ενώ στους ξενώνες φιλοξενούνται 50 παιδιά της ακαδημίας που προέρχονται από όλη την Ελλάδα.

Στα σχέδια των «ερυθρολεύκων» είναι η δημιουργία ενός γηπέδου για ποδόσφαιρο σάλας, στον χώρο των παλαιών αποδυτηρίων της πρώτης ομάδας. Με τη λήξη της περιόδου και έως την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» από το εξωτερικό στα τέλη Ιουλίου, οπότε θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα έχουν ολοκληρωθεί πολλές εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων. Δίχως άλλο, ξεχωρίζει η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα σε ένα από τα τρία γήπεδα που χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα, ο οποίος έχει τις ίδιες προδιαγραφές με το «Καραϊσκάκη» (80% φυσικός χλοοτάπητας και 20% τεχνητός) και κοστίζει περίπου 500.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των εκπροσώπων του Τύπου, έγινε και η πρώτη γνωριμία με τον νέο διατροφολόγο του Ολυμπιακού, τον 33χρονο Ερνάνι Γκόμες, ο οποίος θα αντικαταστήσει τη Μαρία Λυκομήτρου.

• Ο Ισπανός επιθετικός Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο έφτασε χθες στην Ελλάδα, πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να ενταχθεί στο δυναμικό των Πειραιωτών.

Στην Οσιγεκ της Κροατίας θα συνεχίσει την καριέρα του ο 23χρονος τερματοφύλακας Ιβιτσα Ιβουσιτς, που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή