Πανελλαδικές-έλιξ: Το σχόλιο και οι λύσεις των θεμάτων της Φυσικής

Πανελλαδικές-έλιξ: Το σχόλιο και οι λύσεις των θεμάτων της Φυσικής

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπεύθυνοι Φυσικής των φροντιστηρίων έλιξ-Θεσσαλονίκη Νάσος Καρακόλης, Μίλτος Καδιλτζόγλου, Αλέξης Μαυρογόνατος σχολιάζοντας τα σημερινά θέματα της Φυσικής στην «Κ» δήλωσαν:

Τα θέματα κρίνονται διαβαθμισμένης δυσκολίας και απαιτητικότερα σε σύγκριση με τα θέματα των δύο τελευταίων ετών. Είναι πολύ σωστά διατυπωμένα και εξετάζουν ένα ευρύ φάσμα της ύλης.

Το θέμα Α, ενώ είναι ένα αναμενόμενο θέμα θεωρίας, χρειαζόταν μεγάλη προσοχή και δεύτερες σκέψεις σε όλες τις ερωτήσεις του. Δεν υπήρχαν μόρια «δώρο».

Το θέμα Β είχε επίσης αναμενόμενη μορφή, χωρίς όμως να έχει εύκολα σημεία. Το ερώτημα Β3 είναι άσκηση σχολικού βιβλίου.

Το θέμα Γ είναι μία συνδυαστική άσκηση, η οποία επίσης βασίζεται σε άσκηση του σχολικού βιβλίου. Είχε βασικά ερωτήματα, τα οποία δεν κρίνονται ως εξεζητημένα.

Το θέμα Δ είναι αρκετά συνδυαστικό πρόβλημα του 4ου κεφαλαίου, όπου το εμφανιζόμενο σχήμα μπορεί να τρομάξει τον υποψήφιο. Είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και ένας προσεκτικός μαθητής μπορεί να το αντιμετωπίσει. Ειδικά το Δ4 ήταν μεγάλο και δύσκολο θέμα με αρκετές πράξεις. Θα διαφοροποιήσει τους βαθμούς των μαθητών με πάνω από 80 μόρια.

Συνολικά, τίποτα δεν ήταν πολύ εύκολο. Όλα τα θέματα απαιτούσαν προσπάθεια και σκέψη.

Επισυνάπτονται τα θέματα. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή