Malabar, The Margi Hotel: Με πρώτη ύλη από τη φάρμα

Malabar, The Margi Hotel: Με πρώτη ύλη από τη φάρμα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Δύο βήματα από την θάλασσα της Βουλιαγμένης, επί της καταπράσινης, ευρύχωρης και ήσυχης Λητούς.

Η ατμόσφαιρα: Καθίσαμε στην ατμοσφαιρική σάλα του εστιατορίου με την περίτεχνα ενσωματωμένη έθνικ αισθητική κι απολαύσαμε ωραίο φαγητό.

Το φαγητό: Μοντέρνο, αμπιγιέ comfort food από ένα μάγειρα με σοβαρή προϋπηρεσία. Ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής αν και έχει πλέον ταυτιστεί με το ξενοδοχείο The Margi, αφού διευθύνει τις κουζίνες του από το 2012, έχει μια σημαντική προϋπηρεσία, σε Σπονδή, Fuga, στο σπουδαίο Le Bristol του Παρισιού και σε άλλα καλά εστιατόρια. Τα πιάτα του είναι δουλεμένα, αλλά όχι εξεζητημένα – το γαστρονομικό μενού σερβίρεται τους καλοκαιρινούς μήνες στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, στο εστιατόριο Patio.

Malabar, The Margi Hotel: Με πρώτη ύλη από τη φάρμα-1

Η διαλεχτή πρώτη ύλη προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την οικογενειακή, επισκέψιμη φάρμα τους στα Καλύβια – οπωροκηπευτικά, κότες και αυγά, κατσίκια και γάλα. Το μεράκι φαίνεται τόσο στο δικό τους, ζυμωτό ψωμί, με προζύμι φτιαχτό, διετίας, όσο και στο χειροποίητο γιαούρτι και το κατσικίσιο τυρί τους.

Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε εξαιρετικό μοσχαρίσιο ταρτάρ με μπριός κι αυγό ποσέ από το αγρόκτημα, τα δύο σιγουράκια, signature πιάτα του Γιακαλή, το κριθαρότο παντζαριού με ελαφριά κρέμα σκόρδου και καπνιστό σκουμπρί Χαλκιδικής και τα ροδοψημένα χειροποίητα νιόκι σε σάλτσα παρμεζάνας με φρέσκια τρούφα. Τα καινούρια κυρίως του καταλόγου τα ευχαριστηθήκαμε: τον όλο ουσία μαύρο χοίρο με pepper sauce και τον απίθανο γεμιστό κόκορα με ζυμαρικά και αφρό ξηρής μυζήθρας. Το φουρνιστό μήλο με αλμυρή καραμέλα και δικό τους παγωτό βανίλια κάνει θραύση!

Ο λογαριασμός: περίπου 40€/άτομο χωρίς το κρασί.

Η κάβα: έχει καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 18.30-01.00.

Malabar, The Margi Hotel, 

Λητούς 11, Βουλιαγμένη,

Τ/210-89.29.128.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή