Σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, η FIFA ψήφισε για το ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2026, στο οποίο θα συμμετέχουν για πρώτη φορά 48 ομάδες.

Στο κογκρέσο της Μόσχας, η κοινή υποψηφιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικού επικράτησε εκείνης του Μαρόκου και επιλέχθηκε να φιλοξενήσει την τελική φάση για το τουρνουά του 2026, το οποίο επρόκειτο να είναι ιστορικό.

Συνολικά, καταμετρήθηκαν 199 ψήφοι (ένα λευκό ψηφοδέλτιο), οι τρεις χώρες της Βορείου Αμερικής συγκέντρωσαν 134, ενώ το Μαρόκο μόλις 65.

Αν και το μεγαλύτερο κομμάτι του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα το διοργανώσουν οι ΗΠΑ (60 από τους 80 αγώνες), είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που τρεις χώρες συνεργάζονται για να φιλοξενήσουν 48 ομάδες σε 23 στάδια, και οι οποίες θα μοιραστούν σε 16 ομίλους.

Οι ΗΠΑ είχαν την υποστήριξη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και όλα τα προαπαιτούμενα για να μπορέσει να φιλοξενήσει μια τόσο απαιτητική διοργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή