Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για συμφωνία και πρόταση μομφής

Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για συμφωνία και πρόταση μομφής

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμύτατη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συμφωνία που επετεύχθη με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Η Νέα Δημοκρατία, που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζει ότι «αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας αλλά ότι ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του».

«Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία» σημειώνει η  ΝΔ και καταλήγει:

«Υ.Γ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».

Μαξίμου: Η ΝΔ έχει μπερδευτεί – Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει:

«Η ΝΔ έχει μπερδευτεί. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις».

«Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία» καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή