Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ε’ όμιλος)

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ε’ όμιλος)

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, διεξάγεται αύριο στη Ρωσία. Τριάντα δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους θα απασχολήσουν για έναν μήνα τον πλανήτη, και λίγο πριν την έναρξη, η «Κ» αναλύει την κάθε ομάδα και τον κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Ε’ Ομιλος:

Βραζιλία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ε’ όμιλος)-1

Η Βραζιλία ήταν η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Διαθέτει έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου τον Νεϊμάρ, αλλά το βασικό στοιχείο της είναι ότι δεν εξαρτάται πλέον μόνο από το ταλέντο του 25χρονου όπως έκανε το 2014. Με την άφιξη του προπονητή Αντενόρ Λεονάρντο Μπάκι, ο Νεϊμάρ έχει περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι του, ενώ στο πλάι του έχει αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Φελίπε Κουτίνιο της Μπαρτσελόνα και ο Γουίλιαν της Τσέλσι. Η εμπειρία που οι πιο πολλοί χαρισματικοί ποδοσφαιριστές του «Τίτε» δεν διαθέτουν, μπορεί να παίξει αρνητικό ρόλο στα «νοκ άουτ» παιχνίδια. Επομένως, η Βραζιλία παραμένει φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Προπονητής: Αντενόρ Λεονάρντο Μπάκι

Αρχηγός: Νεϊμάρ

Παίκτης-κλειδί: Νεϊμάρ

Ο καλύτερος Βραζιλιάνος παίκτης σήμερα, οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου το 2016. Δυο χρόνια αργότερα, ο επιθετικός της Παρί θέτει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά στοχεύοντας στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

 

Ελβετία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ε’ όμιλος)-2

Με πέναλτι κόντρα στην Βόρειο Ιρλανδία στα «πλέι οφ» πήρε την πρόκριση η Ελβετία. Σε όμιλο με Βραζιλία, Σερβία και Κόστα Ρίκα, η κεντρική ευρωπαϊκή χώρα θα κληθεί να πάρει μια πολύ δύσκολη πρόκριση για την επόμενη φάση. Ενώ έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα χωρίς έναν καθαρόαιμο σέντερ-φορ, η Ελβετία διαθέτει τρεις πολύ ταλαντούχους και έμπειρους παίκτες. Στα πλάγια της άμυνας έχει δύναμη με τους Στεφάν Λιχνεστάινερ και Ρικάρντο Ροντρίγκες, ενώ ως δεκάρι διαθέτει τον χαρισματικό Σερντάν Σακίρι. Το ερώτημα όμως παραμένει ένα: ποιος θα σκοράρει…

Προπονητής: Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς

Αρχηγός: Στεφάν Λιχνεστάινερ

Παίκτης-κλειδί: Σερντάν Σακίρι

Τα επιθετικά χαφ είναι αναμφισβήτητα οι πιο πολύτιμοι παίκτες του ποδοσφαίρου την σημερινή εποχή. Η τύχη της Ελβετίας εξαρτάται από το πόσο καλά θα παίξει ο 26χρονος σταρ της Στόουκ.

 

Κόστα Ρίκα

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ε’ όμιλος)-3

Με 16 βαθμούς, η Κόστα Ρίκα πρώτευσε στον όμιλό της στην Κεντρική Αμερική και πέρασε στα τελικά του Μουντιάλ. Στόχος της είναι να επαναλάβει την μαγική πορεία που είχε στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014. Η αμυντική γραμμή είναι ο βασικός πυρήνας των Κοσταρικανών. Οι αμυντικοί Κένταλ Γουάστον, Τζιανκάρλο Γκονζάλες και ο Τζόνι Ακόστα έδειξαν ένα πολύ ικανοποιητικό πρόσωπο στα προκριματικά. Όμως, η πραγματική δύναμη της άμυνας του προπονητή Όσκαρ Ραμίρεζ δεν είναι άλλη από τον ταλαντούχο τερματοφύλακα Κέιλορ Νάβας. Όπως και στην ομάδα της Ελβετία, το αδύνατο σημείο της Κόστα Ρίκα είναι το σκοράρισμα, καθώς δεν έχει κάποιον χαρισματικό σέντερ-φορ.

Προπονητής: Όσκαρ Ραμίρεζ

Αρχηγός: Μπράιαν Ρουίς

Παίκτης-κλειδί: Κέιλορ Νάβας

Αν επαναλάβει τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, οι «Λα Σέλε» έχουν ελπίδες να ξαναζήσουν τις ανεπανάληπτες στιγμές του 2014.

 

Σερβία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ε’ όμιλος)-4

Η Σερβία έπαιξε δυνατή άμυνα στα προκριματικά και δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της. Η μεσαία της γραμμή μπορεί να κοντραριστεί με αυτή της Ρωσίας, καθώς το δίδυμο του Νεμάνια Μάτιτς και του πρώην ερυθρόλευκου Λούκα Μιλιβόγεβιτς δημιουργεί ένα δυνατό κέντρο. Παρόλο που έχει έμπειρους αμυντικούς, η έλλειψη της ταχύτητας στην αμυντική γραμμή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια των Σέρβων.

Προπονητής: Μλάντεν Κρστατζίκ

Αρχηγός: Αλεξάνταρ Κολάροφ

Παίκτης-κλειδί: Νεμάνια Μάτιτς

Το καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον πλήρωσε χρυσά για να τον αποκτήσει και εκείνος δεν απογοήτευσε. Ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς χαφ της Ευρώπης που μαζί με το ύψος και τον όγκο του, διαθέτει και άρτια τεχνική. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρουσία το στο κέντρο.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ε’ όμιλος)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή