Κόντε: Αν ο Μακρόν δεν ζητήσει συγγνώμη στην Ιταλία, θα μείνω στη Ρώμη

Κόντε: Αν ο Μακρόν δεν ζητήσει συγγνώμη στην Ιταλία, θα μείνω στη Ρώμη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, αν δεν του ζητηθεί επίσημα συγγνώμη από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, φέρεται να μην εννοεί να μεταβεί στο Παρίσι, την Παρασκευή, για την προγραμματισμένη, επίσημη επίσκεψή του.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos, πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης διαρρέουν ότι ο Τζουζέπε Κόντε φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες τα εξής:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, αν ο Μακρόν δεν ζητήσει συγγνώμη στην Ιταλία, θα μείνω στη Ρώμη. Δεν υπάρχει καμία ταλάντευση. Όποιος λαθεύει, όποιος και αν είναι αυτός, πρέπει να ζητά συγγνώμη. Να ζητηθεί συγγνώμη στην Ιταλία, πριν από εμένα. Σώσαμε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, όλοι η Ευρώπη πρέπει να το θυμάται».

Οι σημερινές δηλώσεις που έγιναν από τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου εξωτερικών, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, δεν θεωρούνται αρκετές από την κυβέρνηση Κόντε. Και το περιθώριο για να λήξει αυτή η πολιτική αντιπαράθεση και να προγραμματισθεί κανονικά το ταξίδι, φέρεται ότι θα εξαντληθεί με την πάροδο της σημερινής ημέρας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή