Ανοδος τραπεζών έφερε το 0,95% στο Χρηματιστήριο

Ανοδος τραπεζών έφερε το 0,95% στο Χρηματιστήριο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και για περίπου τέσσερις ώρες η αγορά κινήθηκε σε αρνητικά επίπεδα αναζητώντας κατεύθυνση, λίγο μετά τα μέσα της συνεδρίασης οι αγοραστές πήραν τα ηνία, οδηγώντας τις τραπεζικές μετοχές σε δυναμικό ράλι που ξεπέρασε ακόμα και το 5%, παρά το γεγονός ότι η εικόνα στα ελληνικά ομόλογα επιδεινώθηκε.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,95% στις 769,68 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε αγγίξει ακόμα και το 1,32%, ενώ και σήμερα ο τζίρος κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 48,9 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,51%, με την Τράπεζα Πειραιώς να κλείνει στο 5,19%, την Εθνική Τράπεζα στο 4,85%, τη Eurobank στο 4,12% και την Alpha Bank στο 1,91%.

Η αγορά αντέδρασε θετικά στις δηλώσεις του επικεφαλής του EwG, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ωστόσο η ανησυχία που εξέφρασε για το πώς θα εκλάβουν οι αγορές τη μη ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ βάρυνε κάπως το κλίμα στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία αν και στις αρχές της ημέρας σημείωναν βελτίωση, έκλεισαν με άνοδο των αποδόσεών τους (στο 4,588% του 10ετές με άνοδο 1,3%). Νωρίτερα πάντως, στη δημοπρασία έντοκων γραμματίων 12μηνης διάρκειας, όπου το Δημόσιο άντλησε 813 εκατ. ευρώ, το επιτόκιο ήταν χαμηλότερο, στο 1,09% έναντι του 1,25% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία, αν και η υπερκάλυψη ήταν μικρότερη (1,49 φορά από 3,18 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία).

Η χθεσινή συνεδρίαση στο Χ.Α., παρά τον χαμηλό τζίρο, αποτέλεσε μια θετική εικόνα κόντρα στο υποτονικό κλίμα αλλά και στις απώλειες τους περασμένου διαστήματος, με την αγορά ωστόσο να επικεντρώνεται στις εξελίξεις που αναμένονται στο προσεχές Eurogroup σε σχέση με το χρέος αλλά και το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και τις διαθέσεις που θα δείξουν οι επενδυτές απέναντι στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow 2018, που θα διεξαχθεί από 18 έως 23 Ιουνίου σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Σικάγο.

Η έλλειψη εσωτερικών καταλυτών μέχρι να ξεκαθαριστούν αυτά τα θέματα-κλειδιά για την αγορά κάνει το Χ.Α. πλήρως εξαρτώμενο από το κλίμα των διεθνών αγορών, οι οποίες έχουν στραμμένο το βλέμμα στη νομισματική πολιτική, καθώς μετά τη Fed χθες, ακολουθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα και η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή