Π. Γιαννακόπουλος: Ολοι ήταν εκεί για το «αντίο»

Π. Γιαννακόπουλος: Ολοι ήταν εκεί για το «αντίο»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίπλα στα έξι «αστέρια» των ευρωπαϊκών τίτλων της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και των άλλων δεκάδων επιτυχιών, τις οποίες οραματίστηκε και καμάρωνε για την κατάκτησή τους, βρίσκεται ο Παύλος Γιαννακόπουλος, που κηδεύτηκε χθες, συνοδεία των φίλων του «Τριφυλλιού».

Τον αγαπημένο πρόεδρο του Παναθηναϊκού αποχαιρέτισαν δεκάδες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής (όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος), του αθλητισμού, πρόεδροι αντίπαλων ομάδων, παίκτες και οι προπονητές που δόξασαν και δοξάστηκαν με τα πράσινα χρώματα.

Οι απλοί φίλαθλοι του ΠΑΟ και δεκάδες κόσμου προσκύνησαν τη σορό του Παύλου Γιαννακόπουλου και συμπαραστάθηκαν στο πένθος της συζύγου του, Δέσποινας, του γιου του, Δημήτρη, και του αδελφού του, Θανάση.

Οπως εύστοχα είπε ένας απλός φίλαθλος του Παναθηναϊκού και παρά τη βαθιά θλίψη που επικρατούσε στη Μητρόπολη Αθηνών, «ο κύριος Παύλος δεν έφυγε. Οπου κι αν πάει, δεν θα σταματήσει να αγαπά τον Παναθηναϊκό. Θα ψάξει να βρει τον Ντράζεν Πέτροβιτς για να ολοκληρώσει εκείνη τη μεταγραφή που τη ματαίωσε για πάντα ο θάνατος».

Συντετριμμένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και με δάκρυα στα μάτια, συνόδεψε, μαζί με τη μητέρα του, τη σορό του πατέρα του στη νεκρώσιμη ακολουθία, και λίγο πριν τον συνοδέψει στην τελευταία κατοικία του, πήγε κοντά στους 1.000 φίλους του Παναθηναϊκού, έξω από το Α΄ Νεκροταφείο, και τους ευχαρίστησε για τη λατρεία που είχαν στον Παύλο Γιαννακόπουλο, όπως και η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν απαρηγόρητος για την απώλεια του Παύλου, ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο του αδελφού του, Κώστα, και πριν από ενάμιση χρόνο της αδελφής του, ενώ καταχειροκροτήθηκε και άκουσε συνθήματα ψυχολογικής στήριξης. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δάκρυσε την ώρα που το φέρετρο του Παύλου Γιαννακόπουλου βγήκε από τη Μητρόπολη και η λύπη ήταν εμφανής στα πρόσωπα των ξένων παικτών-θρύλων του Παναθηναϊκού, όπως ο Βράνκοβιτς και ο Μποντίρογκα που ήρθαν στην Αθήνα, ενώ το ίδιο συνέβη και με την πληθώρα των Ελλήνων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟ και κατέκτησαν τίτλους. Παρούσα ήταν και η τωρινή ομάδα των «πρασίνων».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης παραμέρισε κάθε οπαδική αντιπαλότητα, ως ώφειλε, και παρέστη στη νεκρώσιμο ακολουθία, αναγνωρίζοντας τη μεγαλειώδη προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στην ομάδα μπάσκετ του «αιώνιου» αντιπάλου, και το ίδιο έπραξε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης. Παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γ. Βαρδινογιάννης.Στεφάνι απέστειλαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, η ΚΑΕ Ολυμπιακός και ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ το «παρών» στη Μητρόπολη Αθηνών έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, που συλλυπήθηκε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή