Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι χρόνια μετά την πρεμιέρα της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας «Sex And The City», η ενδυματολόγος της σειράς και fashion icon Πατρίσια Φιλντ (φωτ.) ομολογεί ότι δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως αυτό που ξεκίνησε ως ανάθεση για να ντυθούν τέσσερις Νεοϋορκέζες φίλες στην καθημερινή τους ζωή –εργασία, βόλτες, κοκτέιλ πάρτι– θεωρείται σήμερα ένα σόου που έγραψε ιστορία στη σύγχρονη μόδα και στο στυλ.

(…) Στην κατάμεστη αίθουσα στο Μουσείο Μπενάκη ανακοινώθηκαν χθες, υπό τους αυτοσχεδιαστικούς ήχους του Σάκη Παπαδημητρίου στο πιάνο, τα λογοτεχνικά βραβεία του Αναγνώστη 2018. Για το μυθιστόρημά του «Οι τυφλοί» διακρίθηκε ο Νίκος Μάντης στην κατηγορία του Μυθιστορήματος και για τη συλλογή του «Ντεπό» που περιλαμβάνει 27 διηγήματα ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, στην κατηγορία Διήγημα-Νουβέλα. Στην κατηγορία της ποίησης βραβεύθηκε ο Γιάννης Τζανετάκης με τη συλλογή «Θαμπή πατίνα». Το βραβείο Νίκου Θέμελη δόθηκε στη Ρίκα Μπενβενίστε για το βιβλίο της «Λούνα», ενώ το Μεγάλο Τιμητικό Βραβείο για το σύνολο του έργου του στον καθηγητή Αλέξη Πολίτη.

Ο ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, εγγονός του Νικόλαου Γ. Πολίτη, που θεωρείται «πατέρας» της ελληνικής λαογραφίας, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα δημοτικά τραγούδια και τη ρομαντική λογοτεχνία. Τελευταίο βιβλίο του: «Η ρομαντική λογοτεχνία στο εθνικό κράτος 1830-1880: Ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, πνευματική κίνηση», από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή