Ο ΔΗΚΤΗΣ (14/06/18)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βολές Αποστολόπουλου για την πώληση του «Υγεία»

Συνέχεια δόθηκε χθες στην αντιπαράθεση Αποστολόπουλου – MIG για το «Υγεία», καθώς στην παρότρυνση της MIG προς την Αποστολόπουλος Holdings να υποβάλει εάν είναι σε θέση προσφορά ανώτερη του 0,92 ευρώ που υπέβαλε το CVC Capital Partners μέσω της Hellenic Helthcare, ο βασικός μέτοχος του Ιατρικού απάντησε, κάνοντας λόγο για υπερφίαλη ανακοίνωση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πλευρά Αποστολόπουλου επαναλαμβάνει τη θέση του για αδιαφανή διαδικασία σε ό,τι αφορά την πώληση του «Υγεία» και καλεί, όπως σημειώνει, «το Δ.Σ. της MIG να καταλάβει ότι είναι διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες της MIG». Απαντώντας στην παρότρυνση της MIG να καταθέσει καλύτερη προσφορά από αυτή του 0,92 ευρώ, η Αποστολόπουλος Holdings παραπέμπει στις δύο επιστολές –η δεύτερη εξώδικη– που έχει αποστείλει προς τη MIG πριν καταφύγει στην κατάθεση αγωγής, μέσω των οποίων εκφράζει το ενδιαφέρον της για το «Υγεία» και ζητάει να της δοθεί η δυνατότητα να έχει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, όπως δόθηκε στον ανταγωνιστή της CVC Capital.

Ευκαιρίες στην επαρχία «βλέπουν» οι ΑΕΕΑΠ

Στην πρώτη επένδυση από ΑΕΕΑΠ (Εταιρεία Επένδυσης σε Ακίνητη Περιουσία) σε ακίνητο της Λιβαδειάς προχώρησε η Intercontinental International της οικογένειας Χαλικιά. Πρόκειται για κατάστημα στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Δελφών-Ορχομενού-Αρκαδίου, το οποίο είναι εκμισθωμένο σε αλυσίδα υπεραγοράς τροφίμων. Το κόστος της αγοραπωλησίας ανήλθε σε 2,13 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «στην περιφέρεια αναδύονται επενδυτικές ευκαιρίες υψηλών μισθωτικών αποδόσεων». Η εν λόγω κίνηση καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού στον κλάδο.

Πράσινο φως σε 300.382 για το επίδομα παιδιού

Περισσότερες από 368.000 αιτήσεις για το επίδομα παιδιού είχαν υποβληθεί στην πλατφόρμα αιτήσεων Α21 μέχρι χθες το μεσημέρι, και ήδη έχουν εγκριθεί οι 300.382 εξ αυτών. Μάλιστα, όσοι επιθυμούν να λάβουν τη β΄ δόση του επιδόματος, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουνίου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των αιτήσεων έως την ερχόμενη Τετάρτη. Οσοι υποβάλουν αίτηση μετά τις 20 Ιουνίου θα πληρωθούν τα ποσά που δικαιούνται, αναδρομικά, με τις επόμενες δόσεις. Προαπαιτούμενο είναι η εκκαθάριση της δήλωσης.

Αναβάθμιση καλυμμένων ομολογιών από τη Fitch

Στην αναβάθμιση των καλυμμένων ομολογιών των συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνικής Τράπεζας προχώρησε η Fitch. Η αναβάθμιση των καλυμμένων ομολογιών των παραπάνω τραπεζών κατά μία βαθμίδα ήταν αναμενόμενη και έρχεται ως απόρροια της από 16 Φεβρουαρίου 2018 αναβάθμισης της Ελλάδας από τον οίκο σε «BΒ-» (από «B»). Η αναβάθμιση αντανακλά τη βελτίωση των συνθηκών για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους οι τράπεζες έχουν μειώσει την εξάρτησή τους από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) κατά 52%.

Το τέλος του QE θα πλήξει τα ελληνικά ομόλογα

Με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναμένεται αργά ή γρήγορα –ίσως και στη σημερινή της συνεδρίαση– να ανακοινώσει και επίσημα το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), η αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης, η οποία και επωφελήθηκε από το τεράστιο αυτό πρόγραμμα ύψους 2,5 τρισ. ευρώ του Ντράγκι (φωτ.), αναμένεται να δεχθεί έντονους κραδασμούς. Σύμφωνα με τη Nordea από τους μεγάλους «χαμένους» –αν και δεν συμμετείχαν ποτέ στο πρόγραμμα– είναι και τα ελληνικά ομόλογα. «Οι χώρες με το υψηλότερο χρέος έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στο τέλος των αγορών assets της ΕΚΤ», εκτιμά. «Ετσι, αν και τα ελληνικά ομόλογα δεν αγοράστηκαν ποτέ στο QE, η Ελλάδα αναμένεται επίσης να επηρεαστεί». Οπως προσθέτει, όσο περισσότερο έχουν μειωθεί οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης από την αρχή του QE, τόσο πιθανό είναι και να αυξηθούν όταν το πρόγραμμα τελειώσει. Και οι μεγαλύτερες μειώσεις αποδόσεων σημειώθηκαν στα ελληνικά, τα πορτογαλικά, τα ιρλανδικά και τα ισπανικά ομόλογα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή