OMEGA: Η χρονομέτρηση αρχίζει τώρα

OMEGA: Η χρονομέτρηση αρχίζει τώρα

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακριβώς 120 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων 2018 στο Μπουένος Άιρες, η OMEGA, ως Επίσημος Χρονομέτρης τους, ξεκινάει την αντίστροφη μέτρηση του ρολογιού σε μία ιδιαίτερη τελετή στη γεμάτη ζωντάνια πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Η φαντασμαγορική έναρξη της τρίτης καλοκαιρινής έκδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι ακόμα τέσσερις μήνες μακριά, αλλά η OMEGA έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα το χρόνο. Το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης του Επίσημου Χρονομέτρη που τοποθετήθηκε στην Plaza de la Republica, αποκαλύφθηκε με μία ιδιαίτερη τελετή στις 7 Ιουνίου 2018.

Την αποκάλυψη παρακολούθησε ο Felipe Miguel, Επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης της Πόλης του Μπουένος Άιρες και ο κ. Gerardo Werthein, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αργεντινής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Μπουένος Άιρες 2018. 

Μετά από ένα ζεστό καλωσόρισμα από τον εκπρόσωπο της OMEGA Gregoire Sierro, ο κ. Gerardo Werthein ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης και για τον ζωτικό ρόλο που παίζει η OMEGA στην επιτυχία της. «Σε 120 ημέρες, ο κόσμος θα παρακολουθήσει μία φανταστική γιορτή του αθλητισμού, η οποία θα αναδείξει τη δύναμη των νέων και του Ολυμπιακού πνεύματος. Είμαστε ευγνώμονες προς την OMEGA, που αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη των Ολυμπιακών Αγώνων και εξαίρετο χρονομέτρη. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή τους σε αυτό το ταξίδι. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2018 στο Μπουένος Άιρες θα είναι ένα εντυπωσιακός αγώνας άμιλλας. Η OMEGA θα παίξει έναν βασικό ρόλο σε αυτόν, βοηθώντας μας να  προσφέρουμε αυτή την εξαιρετική εμπειρία».

Ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι το αθλητικό γεγονός θα λάβει χώρα στο Μπουένος Άιρες, ο κ. Felipe Miguel αναφέρθηκε με περηφάνια στο «ανοιχτό, παθιασμένο και φιλόξενο πνεύμα της πρωτεύουσας» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Στο Μπουένος Άιρες, είμαστε περήφανοι που κάνουμε τα πράγματα σωστά και μπορώ να σας πω ότι αυτοί οι νεαροί αθλητές θα περάσουν φανταστικά εδώ και θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους».

Οι καλεσμένοι είχαν έπειτα την ευκαιρία να απολαύσουν μία παράσταση γεμάτη έμπνευση, από την Αργεντίνικη ομάδα χορού και κρουστών Malevo, πριν από την αποκάλυψη του ρολογιού αντίστροφης  μέτρησης της OMEGA. Ο σχεδιασμός του ρολογιού είναι εμπνευσμένος από το Floralis Generica, ένα όμορφο μεταλλικό γλυπτό, αγαπητό σε όλους τους κατοίκους του Μπουένος Άιρες.

Μετά την επίσημη αποκάλυψη του ρολογιού αντίστροφης μέτρησης, ο CEO της OMEGA Timing, ο κ. Alain Zobrist, έδωσε ως δώρο στους επίσημους καλεσμένους καμπάνες της OMEGA, που χρησιμοποιούνται στον τελευταίο γύρο του στίβου. Οι καμπάνες αυτές, είναι κατασκευασμένες στο χέρι στο Chaux-de-Fonds, που βρίσκεται στα βουνά της Ελβετίας, και χρησιμοποιούνται για να σηματοδοτήσουν τον τελευταίο γύρο στα αγωνίσματα στίβου. Χρησιμοποιούνται παράλληλα με τον χρονομετρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας της OMEGA, αντιπροσωπεύοντας μία παράδοση που δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες.

Η OMEGA έχει ασκήσει το ρόλο της ως Επίσημος Χρονομέτρης σε κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων Νέων – θερινών και χειμερινών – από το 2010, και θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο και το 2020, όταν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων θα λάβουν χώρα στην πατρίδα της Μάρκας, στην Λωζάννη της Ελβετίας.

Μετά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες, οι χρονομέτρες της OMEGA θα φύγουν κατευθείαν για την Ιαπωνία, για να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Αυτή θα είναι η 29η φορά που η OMEGA αναλαμβάνει αυτή την πρόκληση από το 1932 – και θα συνεχίσει έτσι ακάθεκτη και στο μέλλον. Σε μία συνέντευξη τύπου το 2017 αποκαλύφθηκε ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εμπιστευθεί στην OMEGA αυτόν τον ζωτικό ρόλο μέχρι το 2032, χρονιά όπου η OMEGA θα συμπληρώνει τον 100ό της χρόνο ως Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή