Κουμουτσάκος: Σε πρωτόγνωρο σημείο το θράσος της Αγκυρας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Κουμουτσάκος: Σε πρωτόγνωρο σημείο το θράσος της Αγκυρας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου υπηρετούν τον προεκλογικό εθνικιστικό ανταγωνισμό στη γείτονα. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την τουρκική προκλητικότητα» σχολιάζει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Πόσο μάλλον που οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ περιέχουν απαράδεκτους ισχυρισμούς για το Αιγαίο, απειλές για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και απόπειρα εκβιασμού της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους δυο στρατιωτικούς μας που παράνομα εξακολουθούν να κρατούν» προσθέτει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τονίζει ότι «το θράσος της Άγκυρας έχει φτάσει σε σημείο πρωτόγνωρο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Την καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να προβεί στα αναγκαία διαβήματα και να κινητοποιήσει άμεσα τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας. Ετσι ώστε οι ελληνο/τουρκικές σχέσεις να σταματήσουν να είναι πεδίο εύκολης άσκησης για την τουρκική αναθεωρητική στρατηγική. Αδράνεια και ολιγωρία αυξάνουν υπαρκτούς κινδύνους» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή