ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την Δ' αξιολόγηση, που ψηφίστηκε στη Βουλή πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ η οποία είχε προκηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 ώρα το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποίησε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή.

Σε συγκέντρωση προχώρησαν και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Τα Συνδικάτα και τα Σωματεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να μην περάσουν τα «αντιλαϊκά» μέτρα που περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο και να καταργηθούν τα ήδη ψηφισμένα μέτρα των τριών μνημονίων, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Όπως υποστηρίζουν με το Πολυνομοσχέδιο συντελείται η πλήρης παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, οι συντάξεις θα μειωθούν μέχρι 35% και θα επέλθει νέο χτύπημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Όπως προειδοποιούν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων ο δρόμος του αγώνα είναι μεγάλος και θα παλέψουν ώστε να μη συνεχιστεί η «φτωχοποίηση» των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ