Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας, θα τα πούμε όλα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας, θα τα πούμε όλα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κύριε Μητσοτάκη, η πρόταση δυσπιστίας είναι καλοδεχούμενη. Την καλωσορίζω. Είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που μου κάνετε αυτή την κρίσιμη στιγμή» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε αυτές τις δύο μέρες να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις, για το ποιος έδωσε τι και πότε. Θα τα πούμε όλα, για το ποιος κέρδισε και ποιος έχασε» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρος της ΝΔ αποκαλώντας τον «θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έχει μεγάλες ευθύνες για το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, είχε το θράσος να σηκώσει τη σημαία τού υπερπατριωτισμού και παριστάνει τον θεματοφύλακα αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας, καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη «θεσμικές ακροβασίες», αναφερόμενος στα ζητήματα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

«Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και με τις ευθύνες μας, μόνο που εσείς θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας πολιτική ιστορία και φοβάμαι ότι θα βγείτε εντυπωσιακά ελλιποβαρής» επισήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός αρχίζοντας την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, σημείωσε ότι «η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική αξία γιατί μετά από 8 χρόνια είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος».

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας και τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα στήριξης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή