Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ζ’ όμιλος)

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ζ’ όμιλος)

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, διεξάγεται σήμερα στη Ρωσία.

Τριάντα δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους θα απασχολήσουν για έναν μήνα τον πλανήτη, και λίγο πριν την έναρξη, η «Κ» αναλύει την κάθε ομάδα και τον κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Ζ’ Ομιλος:

Βέλγιο

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ζ’ όμιλος)-1

Το Βέλγιο κέρδισε την εθνική μας ομάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 1-2 και πήρε την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον έκτο όμιλο. Αυτή είναι η χρυσή γενιά του βελγικού ποδοσφαίρου, καθώς ακόμη και τα μεγάλα αστέρια της δεκαετίας του  ‘80, συμφωνούν ότι η σημερινή ομάδα είναι πιο αξιόλογη από ποτέ.

Με τον Έντεν Αζάρ, τον Ντρις Μέρτενς και τον Ρομέλου Λουκάκου, επιθετικά το Βέλγιο έχει χαρισματικούς παίκτες. Στη μεσαία και την αμυντική γραμμή, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν εξίσου ταλαντούχους παίκτες. Με τον Κέβιν Ντε Μπρούινε, τον Γιαν Βερτόγκεν, τον Τιμπό Κορτουά το Βέλγιο είναι κάτι παραπάνω από πλήρες. Το μόνο πρόβλημα έχει να κάνει με τη συνοχή. Στο Euro 2016, το Βέλγιο εκπροσωπήθηκε από τους ίδιους παίκτες και το αποτέλεσμα δεν ήταν και το πιο ιδανικό.

Προπονητής: Ρομπέρτο Μαρτίνεζ

Αρχηγός: Έντεν Αζάρ

Παίκτης-κλειδί: Κέβιν Ντε Μπρούινε / Έντεν Αζάρ

Όπως και στην εθνική της Γερμανίας, οι γνώμες διίστανται για το δίδυμο του Βελγίου και για το ποιος είναι ο παίκτης-κλειδί. Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δυο είναι ταλέντα παγκόσμιας κλάσης.

Παναμάς

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ζ’ όμιλος)-2

Ο Παναμάς τερμάτισε τρίτος στα προκριματικά του Μουντιάλ, κερδίζοντας με 2-1 την Κόστα Ρίκα σε ένα ματς «πολυσυζητημένο» για το δεύτερο γκολ, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο πλουραλισμός που διαθέτει η ομάδα του Παναμά από μικρούς σε ηλικία, αλλά και έμπειρους παίκτες, είναι το δυνατό της σημείο. Η ομάδα του προπονητή, Ερμάν Ντάριο Γκόμεζ θα προσπαθήσει να «χτίσει» για το μέλλον σε αυτό το ταξίδι στη Ρωσία, χωρίς να έχει απαραίτητα ένα ταλαντούχο ρόστερ.

Προπονητής: Ερμάν Ντάριο Γκόμεζ

Αρχηγός: Ρομάν Τόρες

Παίκτης-κλειδί: Χάιμε Πενέδο

Ο βετεράνος τερματοφύλακας Χάιμε Πενέδο είναι ο πιο σημαντικός παίκτης του Παναμά. Ο Πενέδο είναι ποδοσφαιριστής της Ντιναμό Βουκουρεστίου, η οποία το 2017 κέρδισε το πρωτάθλημα της Ρουμανίας.

Τυνησία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ζ’ όμιλος)-3

Κερδίζοντας την πρώτη θέση στον πρώτο Αφρικανικό όμιλο των προκριματικών, η Τυνησία μετά από 12 χρόνια ξαναβρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται για μια ομάδα χωρίς κανέναν σταρ, αλλά διαθέτει εξαιρετικούς μέσους που θα πρέπει να είναι σε θέση να κρατήσουν την ισορροπία της ομάδας στα παιχνίδια κόντρα σε Βέλγιο και Αγγλία. Η τριάδα των Φερτζανί Σασί, Μοχάμεντ Αμίν Μπεν Άμορ και Γαϊλέν Σάαλελι προσφέρει ενέργεια και πειθαρχία στη μεσαία γραμμή.

Προπονητής: Ναμπίλ Μαάλουλ

Αρχηγός: Αϊμέν Ματλουτί

Παίκτης-κλειδί: Γουαμπί Καζρί

Παρότι δεν έκανε την σεζόν που θα ήθελε στην αγγλική Σάντερλαντ το 2016-2017, ο 27χρονος με την φανέλα της Ρεν στη Γαλλία έχει εντυπωσιάσει. Παραμένει ο καλύτερος παίκτης της Τυνησίας και αυτός που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ για την ομάδα του.

Αγγλία

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ζ’ όμιλος)-4

Στον έκτο όμιλο των προκριματικών, η Αγγλία κατέκτησε την πρώτη θέση, παραμένοντας αήττητη. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για την επιτυχία, καθώς διαθέτει ταχύτητα, παίκτες-ταλέντα και είναι μια από τις πιο αθλητικές ομάδες του κόσμου.

Πρόκειται για μια νέα δυναμική ομάδα με έντονο ρυθμό. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον Χάρι Κέιν και το πόσο υγιής είναι μετά τον τραυματισμό του στην Τότεναμ. Αν φτάσουν στα νοκ-άουτ παιχνίδια και αντιμετωπίσουν ομάδες που θέλουν να κυριαρχήσουν με την κατοχή της μπάλας, οι Μάρκους Ράσφορντ, Ραχίμ Στέρλινγκ μπορούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η σύγχρονη ιστορία της Αγγλίας με αποτυχίες σε EURO και Παγκόσμια Κύπελλα είναι ένας ψυχολογικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση των παικτών.

Προπονητής: Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Αρχηγός: Τζόρνταν Χέντερσον

Παίκτης-κλειδί: Χάρι Κέιν

Χωρίς αμφιβολία, ο Κέιν είναι ο καλύτερος παίκτης των Άγγλων και ο – κατά πολλούς – κορυφαίος σέντερ φορ στον πλανήτη. Στην καλή του μέρα, ο Κέιν μπορεί να κάνει τα πάντα επιθετικά για την ομάδα του.

Οι 32 μονομάχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ζ’ όμιλος)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή