Δημοσκόπηση: «Εχθροί» για τους Ρώσους οι ΗΠΑ, Ουκρανία και Βρετανία

Δημοσκόπηση: «Εχθροί» για τους Ρώσους οι ΗΠΑ, Ουκρανία και Βρετανία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και η Μεγάλη Βρετανία είναι οι χώρες τις οποίες οι Ρώσοι θεωρούν «εχθρούς», σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Levada Centr και φέρει τον τίτλο «φίλοι και εχθροί της Ρωσίας», τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Το ποσοστό των Ρώσων που θεωρούν τις ΗΠΑ ως ένα εχθρό, υπερέβη το 37% που ήταν το 2006 φθάνοντας το 78% το 2018 , και θεωρείται το υψηλότερο ποσοστό που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μετά το τέλος του Ψυχρού πολέμου. 

Η Ουκρανία βρίσκεται στην δεύτερη θέση της τριάδας των «εχθρών», αφού ένας στους δύο Ρώσους, ποσοστό δηλαδή 49%, θεωρεί την Ουκρανία «εχθρό».

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βρετανία, με την οποία οι σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά την δηλητηρίαση του ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Λονδίνο, την οποία αντιμετωπίζει ως «εχθρό» το 38% των Ρώσων.

Επίσης σχεδόν ένας στους δύο Ρώσους (το 55%) βλέπουν «αρνητικά» και «πολύ αρνητικά» την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ένας στους τρεις Ρώσους (28%) βλέπει θετικά τους Ευρωπαίους σύμφωνα με την δημοσκόπηση. 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 24-30 Μαΐου 2018 σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 και άνω, σε 52 περιφέρειες της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή