Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες. Πρόκειται για 1 δισ. που παρέμενε από την τρίτη αξιολόγηση και θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για περαιτέρω εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο επικεφαλής κ. Κλάους Ρέγκλινγκ. «Αν η Ελλάδα παραμείνει αποφασισμένη να διατηρήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων και να εφαρμόσει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος ΕΜΣ και ότι η Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη έξοδο τον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή