Διάλογος με το παρελθόν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ενώ η ιστορική πόλη Νιμ της Γαλλίας ετοιμάζεται να παρουσιάσει ενώπιον της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO τον φάκελο με την υποψηφιότητά της για ένταξη στην περίφημη λίστα, ο δήμαρχος της πόλης, Jean-Paul Fournier, εγκαινιάζει το δυνατό της χαρτί.

Πρόκειται για το Musée de la Romanité, ένα υπερσύγχρονο μουσείο που έχει ως κύρια αποστολή του την ανάδειξη των ρωμαϊκών μνημείων της πόλης και την παρουσίαση των ευρημάτων μιας εντυπωσιακής συλλογής, την οποία η αρχαιολογική σκαπάνη εξακολουθεί να εμπλουτίζει.

Χτισμένο στοχευμένα δίπλα στη Ρωμαϊκή Αρένα και με μία πρόσοψη από ημιδιαφανή πανέλα που επιτρέπουν την απρόσκοπτη θέα προς αυτήν, το μουσείο μοιάζει να βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με το μνημείο, οπτικοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο η πόλη ανέκαθεν αγκάλιαζε το παρελθόν της χωρίς να το ανταγωνίζεται.

Αυτή τη διάθεση «συμφιλίωσης» επιτυγχάνουν και οι κυματισμοί της πρόσοψης, που παραπέμπουν στις πτυχές ρωμαϊκής τηβέννου, αλλά και τα ίδια τα πανέλα που θυμίζουν τις ψηφίδες ρωμαϊκών μωσαϊκών, δείγματα των οποίων εκτίθενται εντός.

www.museedelaromanite.fr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή