Αγριεμένη η Ρωσία 5-0 τη Σαουδική Αραβία

Αγριεμένη η Ρωσία 5-0 τη Σαουδική Αραβία

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πρώτο παιχνίδι του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, η διοργανώτρια Ρωσία ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Σαουδικής Αραβίας, συντρίβοντάς τη με 5-0.

Η τελετή έναρξης της Μόσχας ήταν άκρως εντυπωσιακή με τον Aγγλο τραγουδιστή Ρόμπι Ουίλιαμς και την Ρωσίδα σοπράνο Αΐντα Γκαριφουλίνα να πραγματοποιούν μια φανταστική εμφάνιση. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι Ρώσοι διοργανωτές δεν ήταν άλλο από την αγάπη. Ο μικρός ποδοσφαιριστής Γκρέγκορι και το «φαινόμενο» Ρονάλντο ήταν επίσης στο προσκήνιο, ενώ η… παράσταση έλαβε τέλος με έναν σύντομο λόγο του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και του προέδρου της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

Αγριεμένη η Ρωσία 5-0 τη Σαουδική Αραβία-1
Αγριεμένη η Ρωσία 5-0 τη Σαουδική Αραβία-2

Οσο αναφορά την δράση εντός των τεσσάρων γραμμών η Σαουδική Αραβία ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα στα πρώτα επτά λεπτά με κοντινές πάσες στον χώρο του κέντρου. Ύστερα από το έβδομο λεπτό όμως, οι Ρώσοι είχαν τρεις ευκαιρίες και στο 12’ από την σέντρα του Ρομάν Ζόμπνιν, ο Γιούρι Γκαζίνσκι έγραψε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά για τους διοργανωτές. Έπειτα από το γκολ του Γκαζίνσκι οι Ρώσοι έψαξαν και ένα δεύτερο τέρμα. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Αλάν Τζαγκόεφ απείλησε τους Σαουδάραβες με σουτ εντός της μεγάλης περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας Αλ-Μαγιούφ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Αγριεμένη η Ρωσία 5-0 τη Σαουδική Αραβία-3

Η Σαουδική Αραβία έφτασε κοντά στο 1-1 στο 20’ με την κεφαλιά του Μοχάμεντ Αλ Σαχλάουι σε μια δουλεμένη αντεπίθεση. Το μεγάλο αστέρι της Ρωσίας, Αλάν Τζαγκόεφ αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο καθώς υπέστη τράβηγμα. Στο 36’ οι Ρώσοι ζήτησαν πέναλτι στην προσπάθεια του Γκολόβιν αλλά δεν χρειάστηκε ούτε το VAR στην προκειμένη περίπτωση καθώς δεν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο. Με μια πολύ ωραία προσπάθεια του Τσερίσεβ (αντικαταστάτη του Τζαγκόεφ) η Ρωσία βρήκε το δεύτερο τέρμα το οποίο έψαχνε στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ρώσος επιθετικός πέρασε εξαιρετικά τον αντίπαλο αμυντικό και με ωραίο σουτ έγραψε το δεύτερο τέρμα των Ρώσων.

Αγριεμένη η Ρωσία 5-0 τη Σαουδική Αραβία-4

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ ώστε να μειώσουν σε 2-1. Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε όμως από τους γηπεδούχους στο 52’. Το σουτ του Σαμέντοφ δεν βρήκε στόχο. Η Σαουδική Αραβία απάντησε με δυο απανωτές ευκαιρίες. Στο 55’ η σέντρα σουτ του Μοχάμεντ Αλ Μπουράικ απείλησε τους Ρώσους, ενώ στο 57’ η κεφαλιά του Σαλμάν Αλ Φαράζ πέρασε άουτ. Στο δεκαπεντάλεπτο που ακολούθησε, η Ρωσία κοντρόλαρε τον ρυθμό του αγώνα ενώ έψαχνε για ένα τρίτο γκολ και το βρήκε με την εξαιρετική κεφαλιά του Τζιούμπα (71’) ύστερα από την σέντρα του Γκολόβιν.

Αγριεμένη η Ρωσία 5-0 τη Σαουδική Αραβία-5

Το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και η Ρωσία σκόραρε άλλα δύο γκολ. Με πανέμορφο εξωτερικό σουτ, ο παίκτης της Βιγιαρεάλ Τσερίσεβ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 91’ και διαμόρφωσε 4-0 για την εθνική του ομάδα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στο 94’ ο Γκολόβιν με απευθείας εκτέλεση φάουλ «έγραψε» το 5-0. 

Αγριεμένη η Ρωσία 5-0 τη Σαουδική Αραβία-6

Ο Γκολόβιν με δυο γκολ και μια ασίστ έκανε ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στην διοργάνωση, όπως και ο Τσερίσεβ ο οποίος σκόραρε δυο τέρματα και έτσι η Ρωσία πανηγύρισε την νίκη.

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Ζομπνίν, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν, Σαμέντοφ (64' Κουζιάεφ), Τζαγκόεφ (24’ Τσερίσεφ), Σμόλοφ (70’ Τζούμπα)

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαγιούφ, Αλ Μπουράικ, Οσ. Χαουσαουί, Ομ. Χαουσαουί, Αλ Σαρανί, Οταΐφ (64΄Φαχάντ), Αλ Νταουσαρί, Αλ Φαράζ, Αλ Τζασάμ, Αλ Σερί, Αλ Σαλάουι (84’ Ασίρι)

Αύριο Παρασκευή (15/06) ολοκληρώνονται τα παιχνίδια του πρώτου και του δεύτερου ομίλου.

Πρόγραμμα:

15.00: Αίγυπτος – Ουρουγουάη

18.00: Μαρόκο – Ιράν

21.00: Πορτογαλία – Ισπανία

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή