Ο Δ. Κουφοντίνας θα λάβει τελικά νέα 48ωρη άδεια

Ο Δ. Κουφοντίνας θα λάβει τελικά νέα 48ωρη άδεια

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτη κατά σειρά άδεια από τη φυλακή θα δοθεί τελικά στον εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του αρμοδίου συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο πολυϊσοβίτης πραγματοποιούσε απεργία πείνας από τις 30 Μαΐου διεκδικώντας νέα 48ωρη άδεια. Είχε ήδη λάβει άλλες δύο στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018. Επί σειρά ημερών αναρχικές ομάδες είχαν προχωρήσει σε διαδοχικές ενέργειες υπεράσπισής του (πορείες διαμαρτυρίας, καταλήψεις, επιθέσεις) με αποκορύφωμα τη χθεσινή δράση του «Ρουβίκωνα» στην Ακρόπολη.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας σήκωσαν χθες πανό μπροστά από τον Παρθενώνα με σύνθημα υπέρ του αιτήματος του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη». «Η Ελληνική Δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας, άδεια στον Δ. Κουφοντίνα», έγραφε το πανό στα αγγλικά.

Στο Διαδίκτυο

Σε κείμενο που ανήρτησαν αργότερα στο Διαδίκτυο, ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει ή τον κόσμο που, έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο». Αυτή η ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Από τις πρεσβείες, τη Βουλή, το ΣτΕ, το Πεντάγωνο και τα υπόλοιπα υπουργεία, τώρα και στην Ακρόπολη. Η πορεία προς την “κανονικότητα” συνεχίζεται!».

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη άλλης ομάδας αναρχικών πέταξαν τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το αμερικανικό προξενείο. Χθες αναρτήθηκε διαδικτυακά και κείμενο ανάληψης ευθύνης για τις φθορές σε ATM τραπεζών στην περιοχή της Πλάκας στις 9 Ιουνίου. «Αν οτιδήποτε συμβεί στον Δημήτρη Κουφοντίνα, το ελάχιστο που θα έχετε να φοβηθείτε θα είναι το σκάσιμο της τουριστικής φούσκας», έγραψαν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους οι ανώνυμοι συντάκτες.

Γνώριμος των Αρχών

Στο μεταξύ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συνοδεία δικηγόρου, εμφανίστηκε 50χρονος ένοικος του διαμερίσματος όπου σε έρευνές της η αστυνομία είχε εντοπίσει ένα πιστόλι Glock, ένα αλεξίσφαιρο και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Ο άνδρας δήλωσε ότι το όπλο είναι δικό του και συνελήφθη. Είναι γνώριμος των αστυνομικών αρχών και φέρεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ερευνήσει το διαμέρισμα μετά τη σύλληψη ενός 26χρονου και μιας 23χρονης για τις φθορές και την έφοδο στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης την περασμένη Τρίτη. Δέκα άτομα συμμετείχαν σε εκείνη την επίθεση για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι συλληφθέντες είχαν ταυτοποιηθεί από οπτικό υλικό κάμερας ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή