Το ιβηρικό ντέρμπι Πορτογαλίας – Ισπανίας κλέβει την παράσταση

Το ιβηρικό ντέρμπι Πορτογαλίας – Ισπανίας κλέβει την παράσταση

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προβολείς στρέφονται απόψε στο Σότσι, όπου η Ισπανία, η οποία επιχειρεί να βρει τον ρυθμό της μετά την απόλυση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Τζούλεν Λοπετέγκι, αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, όλα τα μέλη της αποστολής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας προσπαθούν να συνέλθουν. Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο Σέρχιο Ράμος κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου: «Νιώθω λες και έχουμε κηδεία αν και αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, γιατί αυτό δεν είναι ευχάριστο. Ο Τζούλεν είναι μέλος αυτού που έχουμε πετύχει, όμως η Ισπανία είναι πάνω απ’ όλα. Δεν υπάρχει καλύτερος να καλύψει το κενό από τον Φερνάντο Ιέρο. Ελπίζω ότι έχουμε μια εθνική ομάδα όπως παλαιότερα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι κάνουν άλλοι άνθρωποι, εμείς πρέπει να αφοσιωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Να μας νοιάζει μόνο τι γίνεται στο γήπεδο. Ας τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά να πει ο καθένας ό,τι θέλει. Το πλάνο δεν αλλάζει και στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου». Εν συνεχεία, σχολίασε το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο: «Προτιμώ να τον έχω συμπαίκτη και όχι αντίπαλο. Είναι πραγματικά καλός και μόνιμη απειλή».

Ο Φερνάντο Ιέρο, o οποίος θα καλύψει το κενό του προπονητή πλέον της Ρεάλ Μαδρίτης Τζούλεν Λοπετέγκι, υπογράμμισε χθες: «Η αυτοπεποίθηση είναι μεγάλη στους παίκτες μας, ερχόμαστε εδώ σε μια καλή στιγμή. Είμαστε προετοιμασμένοι και με ξεκάθαρο μυαλό, σεβόμαστε την ιδέα για την οποία δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε προνομιούχοι που βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κάθε ένας από τους 23 παίκτες μου πρέπει να το απολαύσουν αυτό δίνοντας το 100%. Εχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς». Η σέντρα του αγώνα του 2ου ομίλου ανάμεσα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία θα γίνει στις 21.00 στο ολυμπιακό στάδιο Φιστ, χωρητικότητας 47.659 θεατών. Νωρίτερα, στις 18.00 θα διεξαχθεί το άλλο παιχνίδι του ομίλου, Μαρόκο – Ιράν. Θα φιλοξενηθεί στο στάδιο της Αγίας Πετρούπολης, χωρητικότητας 56.196 θεατών.

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανοίγει στις 15.00 με την αναμέτρηση της Αιγύπτου με την Ουρουγουάη (του 1ου ομίλου) στην πόλη Εκατερίνμπουργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή